Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpěvák, fotbalista, politik: Kdo letos dostane od prezidenta metál?

Autor: val - 
9. října 2015
12:23

Za necelé tři týdny bude prezident republiky jako každoročně na Pražském hradě udělovat státní vyznamenání. Letos by se ho měl dočkat například zpěvák Václav Neckář, fotbalista Pavel Nedvěd nebo in memoriam politik Pavel Dostál.

Informaci přinesly Lidové noviny. Podle jejich důvěryhodného zdroje získá Neckář na den oslav vzniku samostatného Československa z rukou Miloše Zemana státní metál.

Vyznamenání by se měl pravděpodobně dočkat také fotbalista Pavel Nedvěd, jeden ze dvou českých držitelů Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy a současný funkcionář Juventusu Turín. Zeman jej v září vzal na státní návštěvu Číny, kde mu řekl, aby si 28. října udělal večer čas.

Medaili by měla podle LN dostat také herečka Jitka Frantová-Pelikánová. In memoriam prý Zeman ocení Františka Kriegla, který v roce 1968 odmítl jako jediný z tehdejších československých představitelů podepsat moskevský protokol. Posmrtnou medaili dostane také ministr kultury několika polistopadových vlád Pavel Dostál, československý letec Josef František nebo student Petr Vejvoda, který loni zahynul, když bránil spolužačku před útokem ženy ve Žďáru nad Sázavou.

Loni prezident Miloš Zeman ocenil 33 osobností. Mezi nimi například sira Nicholase Wintona, Karla Kryla, Miroslava Zikmunda, Natalji Gorbaněvskou nebo Filipa Renče. O rozruch se postaral rovněž oceněný režisér Robert Sedláček, který na slavnostní předávání ve Vladislavském sále dorazil ve sportovní bundě.

Video Překvapení v letadle do Číny: Zeman slíbil Nedvědovi státní vyznamenání? - David Vaníček
Video se připravuje ...

auslak ( 9. října 2015 17:04 )

to až před odchodem z hradu . . . teď dostal Neledlý jenom diplom. pas . . . takovovou malou podpásovku pro obyčejných 10 milionů obyvatel

kraken.666 ( 9. října 2015 15:40 )

..i ty jedna legrační opičko.. ..chceš banánek a nebo ti stačí mrkvička ?

avina ( 9. října 2015 15:14 )

Nuly budou závidět, že je někdo lepší než oni- stíhaní celoživotně komplexem závistí. Neckář umí zpívat, rozdávat pohodu. Senátem navržený politik a fotbalista, záslužně. Někteří rozdávali- jeden svým známým /hlavně milosti za vraždu otce -Č./ . Premiér v minulosti vyznamenal dokonce 8 násobné vrahy. Takže prezident dnes ocení ty,co si to zaslouží a kvičet budou neschopní ,věčně brblající fandové hajného a podobně.

kraken.666 ( 9. října 2015 14:55 )

ty seš taky dobrá volba..na kopanec do pr-de-le (_!_) ..

xiioma ( 9. října 2015 14:45 )

Ovčáček, Mynář a Nejedlý, až příště.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa