Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Norskou velvyslankyni Zeman na oslavách nechce. Má na to plné právo, dí politici

  • Autor: ČTK,val - 
    8. 10. 2015
    16:55

    Prezident má právo rozhodnout o tom, koho pozve na Pražský hrad v rámci oslav státního svátku 28. října, shodují se vesměs politici v názoru na gesto Miloše Zemana. Ten se rozhodl letos nepozvat norskou velvyslankyni, a to kvůli nesouhlasu s postupem norských úřadů v kauze chlapců Michalákových. 

  • 1.Bohuslav Sobotka (ČSSD)

    Premiér Bohuslav Sobotka v New Yorku na shromáždění OSN Premiér Bohuslav Sobotka v New Yorku na shromáždění OSN | ČTK

    "Oslavu 28. října pořádá tradičně Hrad a je právo prezidenta rozhodnout o tom, koho pozve a koho ne. Rozumím tomu, že využil této příležitosti, aby demonstroval postoj k rozhodnutí norských úřadů. Vláda ho vyjádřila včera odesláním protestní nóty.

  • 2.Miroslav Kalousek (TOP 09)

    Miroslav Kalousek Miroslav Kalousek | archiv Blesku

    Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska je věcí Zemana, koho na oslavu státního svátku pozve nebo nepozve. "Jakkoli taky nejsem schopen pochopit přístup norských úřadů k českým úřadům, já bych takovýto krok o státním svátku nevolil, hledal bych jiné mechanismy," řekl nicméně. 

  • 3.Jiří Dolejš (KSČM)

    Poslanec za KSČM Jiří Dolejš Poslanec za KSČM Jiří Dolejš | Blesk / Zbyněk Pecák

    "Nemyslím si, že bychom měli právo mu říkat, koho má a nemá pozvat, ale nemyslím si také, že by to mělo vést k nějakému dramatickému zhoršení vzájemných vztahů, neřkuli k narušení diplomatických vztahů s Norskem," řekl místopředseda KSČM Jiří Dolejš. 

  • 4.Jan Hamáček (ČSSD)

    Jan Hamáček káže vodu, ale pije slivovici. Dokonce i když předsedá sněmovně. Jan Hamáček káže vodu, ale pije slivovici. Dokonce i když předsedá sněmovně. | Martin Pekárek

    "Kancelář prezidenta republiky nebo pan prezident osobně se rozhodli zvolit tento postup a já tento postup respektuji," řekl předseda sněmovny Jan Hamáček. "Nemyslím si, že to je něco nestandardního," dodal. 

  • 5.Petr Fiala (ODS)

    Petr Fiala je předsedou ODS od ledna 2014. Petr Fiala je předsedou ODS od ledna 2014. | Blesk / Alexandr Malachovský

    Předseda ODS Petr Fiala nepovažuje Zemanovo gesto za nešťastné. "Nepozvat někam norskou velvyslankyni, nebo dokonce hrozit odvoláním velvyslance, to přece není žádné řešení," řekl Fiala.

     

    Připomněl také, že Česká republika čerpá prostředky z norských fondů a i z toho důvodu je třeba ve sporu kolem dětí Michalákových postupovat obezřetně. Fiala upozornil na to, že norská diplomatka není první, koho Zeman nepozval na oslavy 28. října. "Pan prezident s těmi pozváními nakládá různě. Vzpomeňme, jak v minulých letech nezval některé rektory, kteří se mu nelíbili," dodal předseda občanských demokratů.

  • 6.Pavel Telička (nestr. za ANO)

    Europoslanec Pavel Telička ve své bruselské kanceláři Europoslanec Pavel Telička ve své bruselské kanceláři | Foto Blesk - Jaroslav Šimáček

     Někteří si z rozhodnutí Zemana dělali spíš legraci.

londynskypes ( 14. října 2015 08:37 )

:možná, že kdyby jste se všichni zeptali v hodoníně(bydlím kousek) na paní michalákovou nepsali by jste sem ty vaše bláboly.PETR PECLER novinky.cz ten kdo ji zna a bydli v okoli mluvi pravdu!

aaobcanka ( 9. října 2015 23:15 )

Jak mohl JUDr. Pelikán, MS ČR, plácnout takový nesmysl, že nevidíme do spisu a proto nemůžeme odsoudit zlodějské Norsko ! Ano, nevidíme, ale vždyť nebyli rodiče Michalákovi odsouzeni ! Bez odsouzení přeci nelze ukrást rodičům dítě. Představte si to na sobě, že by vám vzali děti klidně dnes, aniž byste byli odsouzeni. Tak si ten mladíček, Pelikán, představuje spravedlnost ? Bože, tak ať ho rovnou zavřou, a bez soudu.

eliska963852 ( 9. října 2015 15:02 )

Zeman s pěnou u svých prezidentských úst podlézá Číně, kde jsou lidé nelidsky vykořisťováni, kde děti trpí neskutečným způsobem, v rámci politiky jednoho dítěte jsou holčičky utraceny ještě před narozením, ale Norsko, které má jednu z nejvyšších životní úrovní mu vadí. Přitom ani neví jestli Michaláková nelže.

diskuterrr ( 9. října 2015 13:49 )

Když malé dítě z civilizované rodiny dáte do jiné civilizované rodiny, samozřejmě ta nová rodina dítě snadno a rychle psychicky zpracuje k obrazu svému (navíc v tomto případě za tak dlouhou dobu!) ! Nyní nečekejme, že se děti pohrnou k mámě. Jsou tzv. naočkovaní, že biologičtí rodiče jsou zlí, nejhorší pod Sluncem. Takže dnes by měl obratem rozhodnout nějaký soud, aby se děti fofrem vrátily k mámě i proti nynější jejich "vůli", tzn., bohužel, díky Norům, i násilím, a k dědovi s jejich tetou. Jenže to nikdo neudělá, Norsko prachsprostě děti ukradlo a kašle na ČR. Norové jsou tzv. zloději bílých dětí, viz zprávy ze světa. Nastudovali jsme toho mnoho a máme i zkušenosti s tzv. šílenými, sociálními, intrikánskými, prolhanými mrchami z Česka. Údajně Norové a další státy ze severu děti pod smyšlenými zástupnými důvody zcizují hlavně z východní Evropy, na západní státy si netroufnou. Jediné řešení je asi to polské : najmout si detektiva, aby je ukradl zpět, domů, k bio-rodičům. A nezbylo by asi nic jiného, než se přidat, bohužel, k podvodníkům (ve prospěch dětí a bio-rodiny), tj. podplatit naši soudkyni, když jsou často soudkyně morálně pokřivené a nestojí za českými matkami, aby potom děti rozhodla ve prospěch paní Michalákové. A basta. Lidi, uvědomte si, že se vám klidně může stát něco podobného. Dnes se ve státech EU na základě lživých udání, třeba od závistivé sousedky, děti odebírají z hodiny na hodinu. Jak by bylo vám, kdyby vám dnes ukradla socka dítě přímo z vašeho bytu ?!

diskuterrr ( 9. října 2015 13:46 )

Z IN : Norsko má jen jen 4,5 mil. obyvatel. Jsou to tzv. fašisti, přidali se k Hitlerovi. Norské a severské země účelově prodlužují zadržování dětí u pěstounů, aby zapomněli na biologické rodiče. Pak i lidi začnou psát nesmysly typu : "Už je dítě u pěstounů zvyklé (bodejď by ne, i vy, dospělí, byste si za tu uměle prodlužovanou dobu zvykli), už jej nevracejte zpět." Ale neuvědomí si, že také mohou na základě lživého udání (např. sousedky, závistivé kamarádky apod.) přijít o své dítě ! Norsko a ost. seveřané prý odebírají děti na základě lživých udání od závistivých sousedů, kolegů z práce apod. Např. Norsko se potýká s incesty prý prakticky v každé rodině. Je jich už zoufale málo na tzv. oživení krve. Jsou prý zčásti degenerovaní, rodí se postižené děti souložením mezi příbuznými. Kradou proto bílé, zdravé děti z kultivovaných rodin, nejlépe polské, české, slovenské, ruské, ukrajinské, litevské atd. Ze Západu si netroufnou, toho se bojí(Německo, Rakousko, Švýcarsko, Francie, Anglie atd.).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa