Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tomio s Láskou uprchlíkům: Senátor věnuje Okamurovy tisíce na pomoc běžencům

Peníze Tomia Okamury pomůžou uprchlíkům
Peníze Tomia Okamury pomůžou uprchlíkům  (Autor: ČTK/Blesk)
Autor: bru, sou - 
12. srpna 2015
17:22

Kdyby Tomio Okamura věděl, co se stane, když prohraje soudní spor, na tahanice by asi raději zapomněl. Po skončení soudu totiž musel protistraně zaplatit náklady na řízení. Celkem 13 068 korun se tak dostalo k senátorovi a advokátovi Václavu Láskovi. Ten se rozhodl, že peníze známého odpůrce migrantů pošle na pomoc uprchlíkům.

„Díky tomu, že poražená strana sporu musí uhradit náklady na advokáta protistrany, na můj advokátní účet mi občas přijdou i peníze od osob, které nejsou zrovna můj šálek čaje. Proto je občas použiji na dobročinné účely,“ uvedl pro Novinky.cz advokát a senátor za zelené Václav Láska.

U peněz od Tomia Okamury, který musel uhradit po prohraném sporu s Transparency International ČR, prý nemusel moc dlouho přemýšlet. Láska se rozhodl věnovat 13 068 korun Organizaci pro pomoc uprchlíkům.

Peníze pomůžou i 82leté právničce z Uzbekistánu

Třetinu peněz odkázal na chod organizace a zbytek věnoval 82leté uzbecké bývalé právničce žijící v Liberci. Ve své vlasti obhajovala i případy týkající se porušování lidských práv. Starobní důchod z Uzbekistánu nemůže získat. V Česku je odkázána na dávky sociální podpory a hmotné nouze. Ty však nepokryjí její životní náklady.

Okamura se proti imigrantům velice ostře vymezuje. Zúčasnil se i několika demonstrací proti islámu a uprchlíkům. Kritizuje je i na svých účtech na sociálních sítích.

Své vlastní peníze ať si pan Láska věnuje, kam chce, mě to vůbec nezajímá,“ okomentoval webu Láskův krok Tomio Okamura.

eliska963852 ( 13. srpna 2015 11:54 )

tgbg ( 13. srpna 2015 10:41 )

Celou tuto českou hysterii proti uprchlíkům trochu nechápu. Když do Čech a na Moravu komunističtí darebáci stěhovali ze Slovenska tisíce a tisíce bigánů, žádná hysterie nebyla. A co internacionální pomoc v r. 1968. To k nám zločinní soudruzi z KSČ pozvali a importovali milión ruských okupantů. Jedině díky USA jsme se těchto ruských pijavic a vší zbavili. Zločineckých komoušů bohužel ne. Ti se spřátelili s V.Havlem a uděli si z něho prezidenta-zachránce.

tgbg ( 13. srpna 2015 10:34 )

Namyšlený japončík napřed štve lidi proti imigrantům a potom se na ně skládá!!!

mandat ( 13. srpna 2015 05:55 )

To je bohuzel pravda.Lezou Americanum do zadku.Recko podporuji, i kdyz kazdy vi, ze to je nesmysl.Hazou miliardy z okna jen,aby Americani udrzeli svuj vliv v EU.Maji strach, ze na Recko se nalepi Rusove.Na sve lidi kaslou a ted se cpou jijich penize na utecence.Ta banda se pomalu a jiste rozleza, uz v kazdem meste maji muslimove mesity,ustupuje se jim ze vsech stran.Dokonce Nemecko plati vyucovani islamu na skolach.Na nemecke deti nejsou penize.

anka ( 13. srpna 2015 00:02 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa