Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

S prezidentem v Lánech: 10 nejzásadnějších Zemanových výroků!

Autor: vr, simao - 
2. srpna 2015
05:00

Uprchlická krize hýbe Českem! S Milošem Zemanem (70) ji dnes od 11:00 probere moderátor David Vaníček (31) v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech. Již třetí díl pořadu můžete vidět exkluzivně a živě na Blesk.cz! I v minulých dvou dílech to přitom stálo za to. Tady jsou ty doposud nejzásadnější Zemanovy výroky z Lán.

Za Peroutku 100 tisíc

„Pokud ho Jiří Ovčáček nenajde do 30. června, tak z vlastní kapsy vypíšu cenu pro toho, kdo ten článek objeví, protože vím na 100 %, že existuje, protože jsem ho na vlastní oči četl,“ řekl Zeman a vysvětlil, že odměna za nalezení údajného článku s názvem Hitler je gentleman, který podle něho napsal Ferdinand Peroutka, bude 100 tisíc korun.

Mrtvý Gross? Nevážím si ho!

"Já nejsem pokrytec. Já posílám věnce na pohřby těch, kterých si vážím. A je pravda, že Stanislava Grosse jsem si přestal vážit," vysvětlil Zeman, proč se nejen nezúčastnil pohřbu expremiéra Grosse, ale proč ani nezaslal věnec. Do vrcholné politiky přitom Grosse prosadil právě on.

Exmanželka mě vydírala

„Podívejte se, já dokáži pochopit, že když se rozvedete z vlastní iniciativy, tak je mnoho žen, které se mstí pomocí dětí. … Můj syn se ke mně vrátil, vrátil se ke mně z vlastní vůle. A po těch sedmi letech, musím říci bez zásluhy soudů, ale z vůle mého syna, ten příběh má šťastný konec,“ vysvětlil, když komentoval případ české matky Evy Michalákové na vlastním příkladu. Zeman se zastává Michalákové a tlačí na Nory, aby jí vrátili syny.

Katce jsem nenaplácal

„Já jsem své dceři nikdy nenaplácal na rozdíl od její matky. Zastávám názory, že tělesné tresty ponižují,“ vysvětlil. Čtenář se ho ptal na to, zda naplácal Kateřině Zemanové (21) za její účast na podivném večírku, kde se natáčelo porno, poté co Zeman doporučil rodičům Češek unesených v Pákistánu, aby jim dali na zadek.

Případ norských dětí? Jako za nacistů!

Příběh Evy Michalákové, která kvůli nejasným obviněním už čtyři roky neviděla své syny, komentoval Zeman ještě v jiné rovině. Připomíná mu praktiky nacistů: „Víte, co to byl Lebensborn? To bylo nacistické zařízení, kde byly vychovávány árijské děti. A ti dva kluci Michalákovi jsou vlastně v pěstounském zařízení, které se podobá Lebensbornu tím, že ta matka se s nimi může setkávat pouze dvakrát ročně patnáct minut, nesmí s nimi mluvit česky, nu a ty děti jsou tedy jiným slovem odnárodňovány.“

S Putinem se dá dohodnout

„Když jsem se s Vladimirem Putinem setkal před asi 14 lety jako premiér, tak jsem si na jednu nesplacenou pohledávku na Dálném východě stěžoval a musím uznat, že tehdy během 14 dnů byl tento problém z jeho strany vyřešen,“ řekl před svojí cestou do Moskvy na oslavy 70. výročí konce druhé světové války. S ruským prezidentem Putinem tam letěl mimo jiné řešit dluhy vůči českým firmám.

Kim Čon-unovi ruku nepodá

Stejně jako před Zemanovou květnovou cestou do Moskvy, i nyní před jeho další avizovanou cestou do Číny se spekuluje o tom, že by se na oslavy konce 2. světové války v Tichomoří mohl vydat i severokorejský diktátor Kim Čong-un, který má s Číňany dobré vztahy. V 1. díle pořadu S prezidentem v Lánech ale Zeman upozornil: „Když jsem byl v Ženevě, tak jsem odmítl podat ruku Jásiru Arafatovi, protože jsem ho označil za teroristu. Kdybych měl tu nepříjemnou příležitost setkat se s Kim Čong-unem, tak mu rovněž z podobných důvodů odmítnu podat ruku.“

Škromach to v Terezíně přehnal

Na konci ledna 2015 navštívili přední čeští politici Terezín, aby si připomněli 70. výročí konce holokaustu. Senátora Zdeňka Škromacha (ČSSD) ale zachytily kamery, jak si v průvodu dělá mobilem autoportrét, takzvanou »selfie«. Prezidentova reakce? Kritika… „Jsou místa, ve kterých je dobré zachovat jistou elementární důstojnost, ale je to můj osobní názor, který nikomu nevnucuji. … Řekněte, že to je vyjádření nesouhlasu.

O své další kandidatuře

Právě Zdeněk Škromach se přitom chystá vytáhnout do historicky druhé přímé prezidentské volby. Vítěz té první, Miloš Zeman, na dotaz, zda bude kandidovat znovu, v 1. díle pořadu Blesku uvedl: „Chci být i nadále prezidentem dolních 10 milionů... Rozhodnu se rok před ukončením svého mandátu.“

A ještě jednou Gross. A jeho zázračné zbohatnutí

O mrtvých jen dobře, říká se. Prezident Zeman si však občas servítky nebere a dokazuje to i v pořadu S prezidentem v Lánech. Ke Stanislavu Grossovi přidal ve 2. díle ještě jednu poznámku. "Nejhorší bylo Grossovo zázračné zbohatnutí, protože jenom naprostý neználek mohl očekávat, že ta transakce s Moravia Energo byla čistá a že byla důsledkem jeho podnikatelského talentu." Jak dnes Zeman zareaguje např. na kauzu bytů z impéria RPG miliardáře Bakaly, do kterých se mají stěhovat uprchlíci. Ani Bakalu Zeman v minulosti nešetřil.

ŽIVÝ ROZHOVOR SE ZEMANEM V LÁNECH SLEDUJTE NA BLESK.CZ OD 11 HODIN ZDE>>>

martin-heidegger. ( 2. srpna 2015 11:01 )

Jestli kníže umí česky, tak ty jsi velice inteligentní a vzdělaná. A protože všichni víme, že jsi tupý hov.ado, tak je jasné, jak je to s tou češtinou prskajícího prostatického pomočeného Káji.

ivoadler ( 2. srpna 2015 11:01 )

Volil jsem Zemana. Byla to lepší volba ze dvou špatných možností. Podruhé už bych ho nevolil. Prezidenta Hůlčičku bych ještě snesl, ale Miloš občas ošklivě ujede v hodnocení situace. Např. Jásirovi Arafatovi jsem ruku nepodal. Přitom Jásir Arafat, pokud se nepletu, dostal Nobelovu cenu míru. S teroristy se nevyjednává. Taky perla. Přitom při všech únosech se s teroristy vyjednávalo. Miloš vydává svá přání za realitu. Článek od Peroutky je zřejmě také jeho zbožné přání. Tak bych samozřejmě mohl pokračovat. Než Zemana, tak radši ve druhé volbě Škromacha.

martin-heidegger. ( 2. srpna 2015 10:59 )

Trapné a plné mindráků, Karle!

carisima ( 2. srpna 2015 10:38 )

já si bohužel už umím představit vše. Již dávno tady dělali bu bu bu s komunistama, ale to bylo falešné strašidýlko a nebezpečí bylo zcela jinde/ výrok soudce Cepla seniora, že rakovinou národa jsou zbohatlíci/ Nemorální lidé, kteří často zahodili stranické knížky jsou sponzory lecčeho a leckoho a vznikla zákonitě džungle.

misha46 ( 2. srpna 2015 10:23 )

Správně, ten dementní pedofil a Lihoslav Kraďousek přišli o velké možnosti rozkrádání státu... takže toto nikdy panu prezidentovi neodpustí... než půjdou za Vašíkem do peklíčka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa