Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Klausovy narozeniny: Nejdřív úsměvy a dary, pak špičkování se Zemanem

Autor: vr, mih, bru - 
17. června 2015
16:51

Bývalý prezident Václav Klaus odstartoval ve středu odpoledne oslavu svých narozenin. Mezi prvními gratulanty byl i prezident Miloš Zeman, který mu jako dárek přinesl košík plný lahví alkoholu. Nebylo by to ale známé politické duo, kdyby si do sebe pánové aspoň trochu nerýpli...

Prezidenta Zemana přišel exprezident Klaus přivítat až k autu. Zakrátko se na scéně objevil i Zemanův věrný „protokol“ Jindřich Forejt, kterému se v ruce houpal proutěný koš plný lahví alkoholu. Miloš Zeman jich exprezidentovi věnoval přesně 74. Právě tolik let totiž Klausovi bude v pátek.

„Je to dar konzervativní, který více vyhovuje tvé povaze. Je to lehké, levné, konzumní víno, které vyhrálo nejvyšší vinařskou soutěž, a je ho 74 lahví. Ukázka je tady. A přeji ti, abys ve zdraví ty lahve konzumoval, a přeji ti, abys poslední láhev šampaňského ponechal na své 75. narozeniny, kdy ji vypijeme spolu jako dva prezidenti,“ popřál Klausovi Zeman.

Jindřich Forejt nesl ochutnávku alkoholu, kterým Zeman obdaroval Klause. Jindřich Forejt nesl ochutnávku alkoholu, kterým Zeman obdaroval Klause. | Blesk/Ladislav Krivan

Miloš Zeman a Václav Klaus si neodpustili ani drobnou slovní přestřelku

"Mílý Václave, předpokládal jsem, že vytáhnu z kapsy svůj projev. A začnu číst. Milý pane prezidente Klaus, a teď do toho papíru budu koukat a zajíkat se, protože moje přirozená inteligence mi umožňuje vše, co chci říci, uchovat v mém vlastním mozku," popíchl Klause Zeman.

Oslavenec si to ale nenechal líbit. "Nebudu pokračovat ve vtipkování o jeho projevech. Já myslím, že šavlovat bychom se tedy dokázali. On samozřejmě, když ty projevy říká, tak on se jimi uspokojuje. My jsme zase Miloši obětí těch projevů a musíme je poslouchat," opáčil Klaus.

Prezident Miloš Zeman si Klausovu oslavu viditelně užívá. Prezident Miloš Zeman si Klausovu oslavu viditelně užívá. | Blesk/Ladislav Krivan

Na Klausově oslavě samozřejmě nemohl chybět jeho syn, Václav Klaus mladší. „Děda všechno má, tak jsme mu udělali fotku vnučky v rámečku,“ řekl Blesku.

Objevil se ale i zpěvák Ondřej Hejma, který přinesl také originální dárek. „Nesu mu helmu, kdyby se rozhodl znovu kandidovat,“ pochlubil se.

Popřát přišel nejen Klausův syn, ale i zpěvák Ondřej Hejma. Popřát přišel nejen Klausův syn, ale i zpěvák Ondřej Hejma. | Blesk/Ladislav Krivan

Na oslavě se ukázala i Jana Bobošíková, kterou Václav Klaus před dvěma lety podporoval ve volbách. „Panu exprezidentovi nesu květiny a popřeji mu vše nejlepší,“ řekla Bobošíková.

Klausovi přišla popřát i Jana Bobošíková. Klausovi přišla popřát i Jana Bobošíková. | Blesk/Ladislav Krivan

 Klausovy narozeniny s ním oslavil i kreslíř Adolf Born. "Nesu mu grafiku, co jiného," opáčil Born na otázku, co exprezidentovi daroval.

Klausovi popřál i kreslíř Adolf Born Klausovi popřál i kreslíř Adolf Born | Blesk/Ladislav Krivan

lunatic ( 18. června 2015 00:13 )

Doufám ,že se dostane do prodeje alespoň ten pornofilm

1pravda1 ( 17. června 2015 22:45 )

Všechno "nejlepší" přeje mrtvý kamarád Kovarčík, který zemřel, když měl vysvětlit švýcarské konto s úplatky z amnestie!

1pravda1 ( 17. června 2015 22:41 )

Člověk, který nesouhlasí s jeho amnestií pro kámoše zloděje by mu ruku nepodal. Jako prezident kradl a udělal nám mezinárodní ostudu při krádeži pera-nejen tyto dvě věci už mu nikdo neodpáře. Měli by si udělat společné foto, modré straky a jejich příznivci Ovšem ovšem velká změna, kde je Lucinka srdíčko Bílá?

mak ( 17. června 2015 22:36 )

 "Milý pane prezidente Klaus, a teď do toho papíru budu koukat a zajíkat se, protože moje přirozená inteligence mi umožňuje vše, co chci říci, uchovat v mém vlastním mozku," - no, tak mozek by uměl použít vokativ a ne paskvil.

honza54.. ( 17. června 2015 21:54 )

skoro jako reklama od Hitlera

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa