Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Zemanova dovolená se blíží. Už se třese na svůj člun!

Autor: Vera Renovica - 
12. června 2015
06:15

Léto už je tady a prezident republiky Miloš Zeman (70) má v hlavě jen to jedno! Svůj nafukovací člun v Novém Veselí na Vysočině, kam se na konci měsíce chystá na tradiční dovolenou. Blesku tuto zhruba čtrnáctidenní pauzu potvrdil jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

„Pan prezident bude v Novém Veselí dělat to, co loni, což znamená, že očekávám účast zástupců Blesku, až se bude prezident na gumovém člunu plavit po rybníku,“ prozradil. A třeba bude i malá dramatická vsuvka. Kupříkladu loni přítomné reportéry překvapil, když šel na procházku do přírody a poživačně čichal k bezu.

Na všechno bude sám

Hlava státu si bude sama uklízet, nakupovat i vařit. K dispozici bude mít pouze pevnou linku a návštěvy, obzvláště ty politické, u něho nejsou vítány.

„Pan prezident se těší na to, že se bude těmto činnostem věnovat sám a právě to je součástí odpočinku,“ informoval Ovčáček. Čas prý bude mít takřka výhradně na své přátele z Vysočiny. Zeman dále uvažuje o srpnové pětidenní dovolené v průběhu léta, kterou stráví v zámečku v Lánech.

Jak to bude s dovolenou prezidenta? A kolik dřevin už za život laskal? Mluvčí Jiří Ovčáček pod palbou otázek:

Video Jak bude Miloš Zeman trávit dovolenou? - Vera Renovica, Jan Jedlička, archiv Blesku
Video se připravuje ...

Cestovatelské září

Celkem osmnáct dní volna však bude evidentně potřebovat. V září ho totiž čeká mnoho cest. Chystá se navštívit Zlínský kraj, stihne Ázerbájdžán a ke konci měsíce promluví také na Valném shromáždění OSN v New Yorku.

Pravděpodobně se také opět vydá do Číny, kde byl v říjnu loňského roku. Právě na této cestě popudil své oponenty způsobem, jakým komentoval otázku lidských práv, či faktem, že se vrátil do Česka tryskáčem soukromých společností.

zauber ( 12. června 2015 17:34 )

Já Zemana rád nemám, ale jeho fanatičtí odpůrci jsou viditelně hlupáci a idioti.

zadejteheslo ( 12. června 2015 12:43 )

)) zcela to vidím živě

eliska963852 ( 12. června 2015 12:28 )

Myslíš sraby jako ty.

modroro ( 12. června 2015 12:13 )

To zas bude v álejích nablito.

eliska963852 ( 12. června 2015 12:02 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa