Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kalousek opovrhuje anketou Rozhlasu: Spojila ho s nacisty! „Střílel bych,“ kritizuje ředitele

Kalousek se naštval kvůli spojení s nacisty
Kalousek se naštval kvůli spojení s nacisty  (Autor: Blesk.cz, archiv, ČTK)
Autor: dv - 
11. června 2015
17:30

Měla to být „jen“ anketa pro posluchače veřejnoprávního média. Rozhodovali o tom, kdo byl nejzápornější postavou českých dějin. Vyhrál Klement Gottwald, ale jako desátý se umístil taky místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, a to hned za tajemníkem říšského protektora K. H. Franka! Kalousek zpracováním ankety podle svých slov opovrhuje.

„Dělá-li to veřejnoprávní rozhlas, tak se ptám za čí peníze a s jakým smyslem? Já bych sice mohl být potěšen, že jsem tomuto národu škodil méně než jeden současný a pět bývalých prezidentů, ale obávám se, že ta anketa byla učiněna naprosto neprofesionálně, bez jakékoliv úvahy, zda bude, či nebude napadnuta. Bez jakékoliv úvahy, jestli K. H. Frank byl příslušníkem našeho národa,“ vysvětlil své rozrušení Kalousek pro Blesk.cz

Právě spojení s nacistickými zrůdami pobouřilo šéfa poslanců TOP 09 nejvíc. Dokonce neváhal sám použít extra silná slova. „Kdybych byl teď ředitel Českého rozhlasu, tak se zastřelím nebo odstoupím, podle toho, jaká varianta by mi připadala lepší,“ řekl Blesku Kalousek.

Český rozhlas se ale brání argumentem, že Miroslava Kalouska do finálové desítky vybrali sami posluchači. Na svém postupu neshledává nic závadného. "Výsledky ankety projektu Hrdina.cz byly zpracovány nezávisle a zodpovědně. Zadávací formulář ankety byl konzultován i s profesionálním sociologem," řekl Blesku mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Žebříček podle hlasování na webu Hrdina.cz Žebříček podle hlasování na webu Hrdina.cz | Český rozhlas/hrdina.cz

Ještě hůř než Kalousek dopadl prezident Miloš Zeman, podle posluchačů Českého rozhlasu je 3. největším padouchem naší země. Václav Havel zůstal na 4. pozici, ten ale na rozdíl od Zemana a Kalouska drží vysokou pozici v naopak pozitivním hlasování o největšího hrdinu. Tam je třetí.

"Cílem nejen ankety, ale celého projektu Hrdina.cz je získat od posluchačů pohled na fenomén hrdinství jako takového. Seznámit se mimo jiné i s názory veřejnosti na to, kdo podle ní je či byl hrdina, za jaké hodnoty by byli lidé ochotni položit život nebo zda by bránili vlast se zbraní v ruce," doplnil Hošna.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aaobcanka ( 29. listopadu 2015 20:52 )

21.07.2015 Já a Luboš, z metropolí moravské a české : Cinkali jsme klíči na Václaváku v roce 1989, dnes budeme volit levici. Kalousek je pravičáckými médii viditelně protlačován, proto má v nich tolik prostoru. Např. komunističtí poslanci, ač patří ve sněmovně a senátu mezi nejaktivnější, tak pro média jakoby téměř neexistovali. Novináři jsou Kalouskem a knížetem doslova fascinováni. To můžete vidět v TV, když s nimi dělají rozhovory. Redaktoři a redaktorky Kalouskovi i knížeti účelově nadbíhají. Pokud je hostem politik z jiné strany, tak je ta jejich novinářská "nestrannost a objektivita" ještě víc zřetelná. Redaktoři upozaďují levici, střední levici i Babiše. Všechny konkurenty jejich TOPky a ODSky. Majitelé našich médií jsou pravičáci !

aaobcanka ( 29. listopadu 2015 20:50 )

  Kníže Karel rakouský a rádoby český, adoptovaný strýcem : "Kalousek žije skromně." Karel-Schwarzenberg-pro-PL-Kalousek-zije-velice- skromne-Lide-uz-zacinaji-chapat-ze-pomluvy-o-nem-jsou-nesmysly-Pravda-a-laska-musi-zvitezit-410427 Kalouskova "skromná" vila a zařízení za 100 miliónů ? Jak na to vydělal ? www.zvedavec.org/images/13/Kalouskova_rezidence.pps

salto ( 12. června 2015 15:48 )

Tak se Kalousku zastřel, nebo čekáš že až dopadneš jako tvůj švagr?

westouw ( 12. června 2015 10:11 )

Mirka Němcová a Pavlínka Filipovská se poblionovi chechtají na celé kolo jak trpí Milošovým 3. místem a diskuze se baví jak nestíháš šatník......

eliska963852 ( 12. června 2015 08:15 )

Nenazrála? Ty máš IQ pásového oparu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa