Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Útok na dům Stropnického a Žilkové: Zápalné lahve letěly dětem do oken

Autor: max - 
9. června 2015
17:25

Blízcí ministra obrany Martina Stropnického (58) se stali terčem zbabělého útoku. Na dům, kde žije s Veronikou Žilkovou (53) a její početnou rodinou, někdo v neděli ve čtyři ráno hodil čtyři zápalné lahve. V tu chvíli v domě spali tři lidé. „My jsme tam v tu dobu nebyli,“ řekl Stropnický s tím, že útok směřoval na dětské pokoje.

Doby, kdy se po domě Veroniky Žilkové proháněly její vlastní i nevlastní děti a připomínal včelí úl, jsou už dávno pryč. První z hnízda vylétla nejstarší Agáta, následovala ji nevlastní dcera Markéta (28) a po ní i třiadvacetiletý Honza. Kromě Korduly v domě dál žila s Vincentem (18) a Cyrilem. I ti však z dosahu své matky zmizeli. Cyril se definitivně odstěhoval do Francie, kde žije se svou přítelkyní. Nejvíce ji však překvapil odchod Vincenta. Měl slušně nakročeno ke kariéře úspěšného herce, odjel však do Anglie studovat management a obchod.

V obrovském domě tak na čas skončila sama jen s manželem Martinem Stropnickým a Kordulou. V březnu letošního roku se však zranila její maminka Olga. Ve dvaadevadesáti letech si zlomila krček. „Otevřela ledničku, shýbla se a ruplo to,“ popsala Veronika. Místa v domě měla dost. Raději ji nastěhovala k sobě.

Právě ona byla pravděpodobně jedním ze tří lidí, kteří byli v době útoku v domě. Druhým byl Vincent, který se vrátil z Anglie na prázdniny domů. „Syna to vzbudilo. Asi ho to vyděsilo, ale nejspíš situaci podcenil. Druhý den ráno se snažil zbytky uklidit, nezavolal nám,“ přiznal Stropnický, který byl v tu chvíli s Veronikou a částí rodiny mimo Prahu. Třetí osobou, která osudnou noc spala v domě, byl synovec Žilkové Šimon – syn jejího bratra Štěpána Žilky, který žije v Panamě.

Zápalné lahve podle informací Práva dopadly do míst, kde mají pokoje děti, tedy do oblasti balkonu a terasy. Stropnický je přesto přesvědčený, že útok souvisí s výkonem jeho ministerské funkce. „Musí to jednoznačně souviset s mojí současnou funkcí, patrně to může být reakce na nějaké moje názory či kroky, které dělám na ministerstvu,“ řekl České televizi.

Zápalné lahve zřejmě dopadly na stříšku u balkonu před dětské pokoje. Zápalné lahve zřejmě dopadly na stříšku u balkonu před dětské pokoje. | Archiv Blesk.cz

„Celkem to byly čtyři lahve. Odborníci v oboru chemie ukončili analýzu obsahu jedné zajištěné lahve, zjistili, že uvnitř byla hořlavá směs. Proto kriminalisté zahájili trestní řízení pro obecné ohrožení ve stadiu pokusu,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dzambulka007 ( 15. června 2015 15:05 )

Nikdo ho nevolil!!! To byla trafika za podporu Babiše! Tem mu ji dal, prezident byl rázně proti a lidé, kterých se nikdo neptal, také. Hnus. Komediant ministrem obrany.

dzambulka007 ( 10. června 2015 12:38 )

Ano, on ohrožuje svým jednáním všechny, ale jak jde o jeho rodinu, tak jde o podlý a zbabělý útok. Co začít s kritikou sám u sebe, úplatný šmejde Stropnický?

tgbg ( 10. června 2015 09:18 )

Zbabělí komunističtí spratci vždycky útočí tam, kde to nejvíc bolí. Komunisti si berou příklady z fašistů a naopak.

zelena.karkulka ( 10. června 2015 00:20 )

Nic se nestalo a dělá se z toho kauza století...válečný štváč mohl zkusit na vlastní kůži,jaký to je ve válce

majojo ( 9. června 2015 22:50 )

Ukliděj je hovorová čeština, uklidej obyčejný překlep, kterého se intelektuálové nedopouštěj(í).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa