Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Překvapený Babiš v USA: Strážce před budovou OSN je Čech

Autor: poe, simao - 
15. dubna 2015
22:01

Zavítal do sídla OSN, kde si potřásl rukou i s generálním tajemníkem Pan Ki-munem. Podle Andreje Babiše příjemný pán, na Twitteru se však český vicepremiér pochlubil i další fotkou – s Čechem, který budovu OSN stráží. Vedle toho si však na setkání v českém domě postěžoval na kritiky. Prý z něj někteří dělají nepřítele státu.

Program Andreje Babiše v USA pokračuje, vicepremiér po návštěvě Wall Street a setkání s bývalým newyorským starostou Michaelem Bloombergem vyrazil mj. na setkání s Janem Švejnarem, profesorem, ekonomem a neúspěšným prezidentským kandidátem. Vedle toho se Babiš vydal také mezi další krajany v USA. „Občas mám pocit, že jsem hlavní nepřítel státu,“ přiznal.

Video Babiš si stěžoval krajanům v USA: Doma mě mají za nepřítele státu! - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Babiš se vydal také do sídla OSN. Hned u brány ho zaujalo, že strážného tam dělá Čech.

Na Twitteru pak Babiš dále prozradil, že na něj zapůsobil kladně i generální tajemník OSN Pan Ki-mun. „Na stužkové spolužáci předvídali, že budu gen. tajemník OSN. Netrefili se. Každopádně Ban Ki-moon je moc příjemný pán,“ uvedl Babiš. Stužková slavnost je přitom na Slovensku to samé, co v Česku maturitní ples se svým stužkováním. Jen se u našich východních sousedů předává žákům zelná stužka jako symbol naděje a povzbuzení.

Již včera se přitom Babiš zúčastnil slavnostního zvonění, které »probudilo« k životu newyorskou burzu. A nechal si tu všechno podrobně vysvětlit… Babiš se zúčastnil ranního rituálu Opening Bell Ceremony na Wall Streetu. Údery čtyř mosazných zvonů z roku 1903 o průměru 45 cm zahájily obchodování.

A šéf státní kasy byl z burzy unesen: „Byl to pro mě určitě vzrušující zážitek. Člověk to zná jen z filmů. Jsem rád, že jsem to zažil. Dokonce jsem tady objevil českou firmu,“ řekl Blesku. Ještě před cestou na burzu se Babiš, kterého na cestě doprovází jeho partnerka Monika (40), zastavil v památníku teroristických útoků z 11. září 2001. Původně chtěl na místo přinést i květiny, ale vzhledem k zažitým oficialitám se jen poklonil.

Babišovi se po New Yorku pohybují v cadillacu bez policejního doprovodu i ochranky. Bydlí v pětihvězdičkovém hotelu Mandarin Oriental, kde noc v běžném apartmá stojí od 93 tisíc korun. Náklady si ovšem hradí ze svého.

mortis69 ( 16. dubna 2015 09:36 )

Ále Šmudlo Vydělat se dá dost slušně.Jen nesmíš sedět doma na pr.de.li a za tou prací jít-sama za tebou nepřiběhne-nemá nožičky

mortis69 ( 16. dubna 2015 08:02 )

Milí voliči.To jste si nasadili pěkně obří veš do kožichu Zemanův poskok Dědkyš předčí všechny zloděje od roku 1948

noram ( 15. dubna 2015 22:55 )

Snad nepodlehne.

router88 ( 15. dubna 2015 22:48 )

Nám sem stěhují arabské občany, třeba budou hlídat Hrad

sabaton ( 15. dubna 2015 22:16 )

Čobolo, tobolo - pouze pražáci jím lezou do zadele. Sbohem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa