Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šlouf končí a vyklízí kancelář: Už s tím hnojem tady nechci nic mít!

Autor: simao - 
11. března 2015
14:09

Jeho lobbistická firma je v likvidaci, Miroslav Šlouf vyklízí kancelář. Muž, který byl v minulosti spjatý s Milošem Zemanem, ČSSD a založil Zemanovce, se stahuje do ústraní. Jeho bývalí spojenci však kvůli jeho odchodu nijak zvlášť nesmutní. Přátelství se Zemanem a dalšími je minulostí.

„Zatím jsem rozhodnutý, že s tím hnojem, co tady je, už nechci mít nic společného. Už to nechci ani vyvážet,“ řekl Šlouf podle Hospodářských novin ke svému stěhování z pražské kanceláře, odkud vyvážel o víkendu krabice. Jeho firma Slavia Consulting je v likvidaci již od loňského října, upozornily Hospodářské noviny.

Se Šloufovou kariérou to šlo v poslední době z kopce. Přitom býval dobrým přítelem Miloše Zemana, jenže po Zemanově nástupu na Hrad se nitky zpřetrhaly. „Já jsem se s panem prezidentem nerozešel, já ne,“ tvrdil loni v prosinci na chatu Blesk.cz čtenářům Šlouf. Právě on přitom Zemana podporoval v dobách vlády nad ČSSD. A v roce 2008 stál za vznikem sdružení Přátelé Miloše Zemana. Šlouf se následně angažoval také při zakládání Strany práv občanů – Zemanovci. I s těmi se však rozešel ve zlém.

Bylo to patrné i loni, když legendární lobbista bilancoval knihou Jak se dobývá Hrad a jiné taje politiky. O Zemanovi psal jako o  „Bimbovi“. Má však pro to vysvětlení: „Pavel Dostál (někdejší ministr kultury – pozn. red.) tvrdil, že se pohybuje jako Bimbo, což bylo jméno užívané u velikých slonů.“ Šlouf zároveň na chatu přiznával, že Zeman, kterého znal dříve, „byl v mnohém jiný“. Místa po boku Zemana zabrali jiní muži, mladší generace. Především kancléř Vratislav Mynář, kterému byl Zeman nedávno dokonce i za svědka na svatbě. Šlouf „neproklouzl“ ani mezi poradce prezidenta. Tam se naopak objevil další ze členů SPO – „pan Lukoil“ Martin Nejedlý.

Šlouf po definitivním rozchodu se Zemanem však prozradil i pár věcí o sobě. Sám bojoval s ojedinělým druhem rakoviny – před 11 lety. „Ale teď se cítím dobře... Teď již zaplaťpánbůh řadu let žádný onkologický nález nemám,“ dodal Šlouf Blesk.cz.

Někdejší vedoucí funkcionář Socialistického svazu mládeže a poslanec KSČ přitom reagoval i na dotaz, zda nemá špatné svědomí právě kvůli účinkování před rokem 1989. „Špatné svědomí musí člověk mít, pokud něco neudělal, co udělat měl, a něco udělal, co udělat neměl. Musím tedy odpovědět, že nemám špatné svědomí,“ tvrdil Šlouf.

japome ( 12. března 2015 09:13 )

- bacha na žlučníček

japome ( 12. března 2015 09:12 )

japome ( 12. března 2015 09:12 )

najednou mu hnůj smrdí podílel ses na to též ty hnojáku

sores ( 11. března 2015 17:11 )

Ten hnůj je naprosto mezi všemi politiky. Veřejnost se dozví pouze zlomeček toho co ve skutečnosti je špíny mezi nimi.

istyl ( 11. března 2015 16:32 )

kdo ted vylije ty kýble špíny a vykyda mraky hnoje, co pomohl instalovat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa