Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Berlusconi souložil s nezletilou prostitutkou, ale je nevinný, rozhodl soud!

Autor: ČTK, shp - 
11. března 2015
07:06

Italský expremiér a proslulý sukničkář Silvio Berlusconi (78) sice měl sex s tehdy nezletilou prostitutkou Karimou Mahrúg, známou pod přezdívkou Ruby, ale neporušil tím zákon. Stejně tak podle nejvyššího soudu nezneužil svou funkci a postavení k ovlivňování vyšetřování tzv. kauzy Rubygate.

Zřejmě nejsledovanější z Berlusconiho řady soudních procesů skončil příznivým verdiktem pro hanbatého politika a podnikatele. Soud rozhodoval o tom, zda Berlusconi porušil zákon během bujarých večírků ve své vile u Milána, kterých se účastnila i tanečnice marockého původu Karima Mahrúg alias Ruby.

Obžaloba tvrdila, že měla s několikanásobným italským premiérem placený sex v době, kdy jí nebylo 18 let. Soud první instance jej za to v roce 2013 poslal na sedm let do vězení, odvolací soud jej však letos viny zprostil. Nejvyšší soud nyní osvobozující verdikt potvrdil.

Berlusconi se nedopustil nezákonného jednání ani tím, že by zneužil své pravomoce, když se snažil ovlivňovat vyšetřování policie, která podezřívala Mahrúgovou z krádeže.

salto ( 11. března 2015 11:26 )

Asi tam nebyl až po gule, tak se to nepočítá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa