Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Berlusconi prodává za 13 miliard svou luxusní vilu! Hostil tu i Topolánka

Autor: ČTK, lm - 
10. srpna 2015
23:47

Italský expremiér Silvio Berlusconi se zbavuje majetku! Mimo jiné prodává svou přepychovou vilu Villa Certosa, kde hostil i někdejšího českého premiéra Mirka Topolánka. K mání je za 500 milionů eur (13,5 miliardy korun)!

O vilu někdejšího italského premiéra Silvia Berlusconiho má zřejmě zájem saúdskoarabská královská rodina. List Corriere della Sera napsal, že mediální magnát za ni požaduje 500 milionů eur (13,5 miliardy Kč). Jde o luxusní komplex staveb, který se nazývá Villa Certosa a rozprostírá se na Sardinii na několika tisících metrů čtverečních. Má 30 místností, amfiteátr, umělou sopku, sedm bazénů, jeskyni, tenisové kurty a stodvacetihektarový park se vzácnými rostlinami.

Vila se nachází na části sardinského pobřeží Costa Smeralda, což je jedna z nejdražších lokalit v Evropě. Právě sem za Berlusconim přijížděli politici, jako je Tony Blair, George Bush nebo Vladimir Putin. Tady se také miliardář nechával fotografovat po boku obnažených mladých žen. V roce 2008 strávil český expremiér Mirek Topolánek ve vile soukromou dovolenou. Snímky, na nichž se objevil nahý, poprvé zveřejnil v červnu 2009 španělský deník El País.

Italský list napsal, že osmasedmdesátiletý Berlusconi minulý týden pět hodin provázel svým sídlem následníka saúdskoarabského trůnu prince Muhammada bin Najífa Saúda. O prodeji se ale spekulovalo už před šesti lety. Tehdy se hovořilo o 450 milionech eur a za nejnadějnějšího zájemce byl označován vládce emirátu Abú Zabí chalífa bin Zajd Nahaján.

Agentura AFP připomíná, že klan Saúdů má o Evropu zájem. Letos chtěl panovník král Salmán strávit asi měsíc na jihu Francie ve vile ve Vallauris, ale nadměrná bezpečnostní opatření vyvolala ve Francii ostrou kritiku. Po dobu pobytu měla být uzavřena veřejná pláž u vily krále, který přijel s doprovodem tisíce lidí. Panovník nakonec pobyt předčasně ukončil a odjel do Maroka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi