Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zeman pro Blesk.cz o Kajínkovi: Plzeňský soud může být podjatý!

Video se připravuje ...
9. února 2015
11:20

Blesk.cz v neděli odvysílal první díl nového pořadu S prezidentem v Lánech. Moderátor David Vaníček Miloše Zemana „griloval“ celých 50 minut. Řeč padla i na nejznámějšího vězně Česka Jiřího Kajínka.

Miloš Zeman se už několikrát v minulosti vyjádřil ve smyslu, že by se měl případ znovu otevřít. Proč ale nechce využít svého práva a Kajínkovi udělit milost, ptal se prezidenta jeden ze čtenářů Blesk.cz.

„Já jsem mluvil s paní ministryní Válkovou, že by bylo vhodné přenést soudní řízení, které by se tímto obnovilo, z Plzně do jakéhokoliv kraje, protože plzeňský soud může být podjatý. Sama advokátka pana Kajínka řekla, že by to bylo efektivnější než žádost o milost,“ vysvětloval v pořadu S prezidentem v Lánech Miloš Zeman s tím, že v případě udělení milosti by na nejznámějším českém vězni stále ulpívalo podezření.

Jiří Kajínek se proslavil svým útěkem z mírovské věznice v roce 2000. O obnovení procesu žádal již několikrát. Vždy ale neúspěšně. „Já jsem si kromě toho vyžádal trestní spis pana Kajínka. Ano, je pravda, že do té doby neměl na krku žádnou vraždu, nicméně není to žádný andílek. Ten spis má tři stránky hustě popsaných trestných činů,“ dodal ke kauze Kajínek Zeman.

Celý záznam premiérového dílu pořadu S prezidentem v Lánech můžete sledovat ZDE>>

Video  Zeman o Kajínkovi: Soud v Plzni může být podjatý  - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...


jarypadlo ( 10. února 2015 11:14 )

https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo . . . . První případ je o soudní zločinnosti a už tady byl víckrát,ten druhý je právě z Plzně a taky dost podivný.Prezident by mohl nejednoho soudce odvolat,pravomoci na to má!A nenapadejte ho pro nic,za nic.Amnestii zatím nedal,tužky nekrade,letušky neobtěžuje a ani žádné drahé lavičky jako VH si dělat taky nedá.

marlen52 ( 9. února 2015 17:08 )

proč mu konečně prezident nedá milost.tu pravomoc má a vypálil by rybník těm policajtům.nebo proč se neobnoví proces ale ne v plzni.každý od toho dává ruce pryč.proboha proč.

marlen52 ( 9. února 2015 17:06 )

ty to víš že to udělal

msml20 ( 9. února 2015 16:13 )

Proces by se obnovit měl, protože je velmi podivné, že tomu soud v Plzni a tamní policie brání zuby nehty. Pokud by měli tak čisté svědomí, nebudou se tomu bránit. Navíc vzhledem k tomu, že vrazi tady dostávají okolo deseti let, nechápu proč on dostal doživotí. Odpověď je na to jedině ta, že by se potom mohl snáz bránit. Přeji mu, aby se mu podařilo prokázat svoji nevinu.

tggb ( 9. února 2015 16:03 )

vždyť mu v tý base zas tak špatně není

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa