Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemanovo poselství netáhlo: Méně diváků než loni! Prohrál i s Havlem a Klausem

Zemanovo vánoční poselství letos diváky příliš netáhlo
Zemanovo vánoční poselství letos diváky příliš netáhlo  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
28. prosince 2014
17:28

Vánoční poselství prezidenta Zemana vidělo letos v televizi 800 tisíc lidí. Je to však méně než loni. Podepsalo se pod to však patrně i to, že ČT Zemana nevysílala na prvním programu a přednost před prezidentem dostala princezna z Rimini.

Statistika je to neúprosná. Loni prezidentův projev sledovalo více než 1,25 milionu lidí, letos zhruba 800 tisíc. ČTK to dnes sdělily mluvčí televizí Anna Suchá a Alžběta Plívová.

Před rokem ale poselství vedle Novy vysílala Česká televize na svém prvním programu. Letošní přenos, který zajišťovala Nova, byl předtočený a obě televize ho vysílaly 26. prosince ve 13:00. V případě ČT běžel "pouze" na zpravodajské ČT24. Na "jedničce" v tu chvíli dostala přednost pohádka o princezně z Rimini.

Prohrál i s Havlem a Klausem

Na Nově Vánoční poselství sledovalo podle mluvčí Suché 514 000 diváků ve věku od 15 let, zatímco na ČT24 to bylo podle Plívové 285 000 diváků. Loňská sledovanost na prvním programu ČT bylo výrazně lepší, Zemanův projev tehdy vidělo 788 000 lidí.

Projevy předchozích prezidentů, kteří promlouvali na Nový rok, měly ale v ČT sledovanost ještě vyšší. Například poslední novoroční řeč Václava Havla 1. ledna 2003 vidělo 1,788 milionu lidí a poslední novoroční projev Václava Klause počátkem loňského roku zhlédlo v ČT 1,528 milionu diváků.

Zeman nově na Frekvenci 1 odpoví i posluchačům

Letošní Vánoční poselství vysílal ještě Český rozhlas. Právě s ním se však Zeman rozešel ve zlém. Kvůli tomu, že po něm v rádiu chtěli předtáčení i v případě jeho Hovorů z Lán. Ty se proto budou po Novém roce stěhovat.

Živé rozhlasové rozhovory s prezidentem bude od ledna vysílat rádio Frekvence 1. Pořad se bude jmenovat Prezidentský Pressklub. "V plánu jsou čtyři živá vysílání pořadu Prezidentský Pressklub za rok," uvedla mluvčí Frekvence 1 radka Pilzová. Ten první posluchači uslyší 4. ledna v 17:00.

Lidé se podle mluvčí Pilzové budou moci do rozhovoru aktivně zapojit a spolupodílet se na přípravě otázek pro pana prezidenta. Server ihned.cz upozornil, že pořad bude moderovat Luboš Xaver Veselý, s nímž se Zeman už několik let zná.

Vysílat se opět bude ze zámku v Lánech. "Živé vysílání je pak základ rozhlasové práce a je to i jediný způsob, jak vést skutečně autentický rozhovor. Proto živé vysílání s prezidentem vítáme," uvedl ředitel Frekvence 1 Miroslav Škoda.

tgbb. ( 4. ledna 2015 22:55 )

Proč se v té době dívat na televizi? Když zvednu poklop u záchodu, tak vidím větší inteligenci a ani přitom telka nežere elektřinu.

e.44 ( 1. ledna 2015 02:40 )

Ani tam ne. Pro Putina je Zeman jenom slouha.

e.44 ( 1. ledna 2015 02:38 )

e.44 ( 1. ledna 2015 02:37 )

Navíc už nemá nikoho kdo by držel všechny jeho démony na uzdě a bude to čím dál horší.

ad-ga ( 31. prosince 2014 12:09 )

Obrazovku ČT a TV NOVA ovládlo "monstrum" Monika Mac Donagh Pajerová (tak, už to víme, aneb kdo vede hysterickou mediální štvanici proti Zemanovi) Google o Monice MDP 1. Bývalá studentská vůdkyně z r.1989, nyní pedagožka pražského centra New York University (protizemanovské červené karty prý rozdávala Šárka Kadlecová, bývalá zaměstnankyně Amerického velvyslanectví - jaká náhoda !). NYU je něco, jako byl dříve VUML, jen teď je to Havlismus. 2. Monika MDP je vdaná za Ira, Petra Mac Donagha. 3. Měla milenecký vztah s Lubomírem Zaorálkem a po jeho rozvodu s ním žila. Proto Zaorálek brojí proti Zemanovi ? 4. Její dcera Emma Smetana je moderátorka TV Nova (narodila se v Paříži, kde M.Pajerová žila se svým prvním manželem Smetanou). Emma Smetana žije s muzikantem a hercem izraelského původu Jordanem Hajem. 5. Sestrou Moniky Mac Donagh Pajerové, je "Biomasa" Kateřina Jacques (jméno má po francouzském exmanželovi Christianu Jacques). Jacques je partnerkou Martina Bursíka, předsedy strany Zelených a místopředsedy ODS Topolánkovy vlády. Porodila mu dceru Noemi. Bursík dříve žil s Monikou - nevlastní sestrou Jiřího Dienstbiera ml. Jiří Dienstbierst st. byl 4x ženatý, jeho třetí manželkou byla Květa Dienstbierová, bývalá manželka Ivana Havla. Ivan Havel je bratrem ex-prezidenta Václava Havla. Jiří Dienstbier ml. (protizemanovská klika v ČSSD) se narodil ve Washingtonu a je americký státní občan.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa