Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už se zase nesmí protestovat? Dva demonstranty proti Zemanovi odvedli policisté v civilu!

Autor: ljš, kru - 
11. listopadu 2014
18:59

Nikoho nenapadali, jen v rukou pokojně drželi transparent s nápisem „Stydím se za svého prezidenta“. Přesto ke dvěma mladým demonstrantům v Krnově, kam dnes zavítal prezident Miloš Zeman, přistoupili policisté oblečení v civilu a z náměstí je odvedli.

Za necelý týden bude Česko oslavovat 25. výročí událostí sametové revoluce a v Praze na Národní třídě se mimo jiné chystá velká demonstrace proti prezidentu Miloši Zemanovi, kterou vyvolaly jeho výroky v Číně a vulgarismy v Hovorech z Lán. Přestože její organizátoři ve své výzvě píší, že půjde o pokojné vyjádření nesouhlasu, v Krnově by s tím asi nepochodili.

Protest dvou mladých lidí, kteří tam dnes demonstrovali s transparentem „Stydím se za svého prezidenta“, totiž překazila policie.

Na videu, které na místě pořídil redaktor Blesk.cz, je vidět, že dvojici nejprve oslovila Zemanova ochranka. Zřejmě jim vadily kukly, symbol skupiny Pussy Riot, jejíž členky Zeman nevybíravě kritizoval, ty ale dvojice bez protestů sundala a ukázala své obličeje. To už k nim ale z davu přispěchali neuniformovaní policisté.

Video Policie odvedla demonstranty proti Zemanovi - Foto Blesk - Jiří Krušina
Video se připravuje ...

„Nic jsme neudělali, takže nás odvést nemůžete,“ řekl směrem k policistům demonstrant Dominik Novotný (27), když se ho snažili přimět k odchodu. Policisté ale trvali na svém, a tak dvojici chytli za paže a odvedli. „Obě osoby byly předvedeny k prokázání totožnosti na policejní služebnu a poté byly propuštěny. Jde o standardní úkon a oprávnění ze zákona,“ uvedla k tomu policejní mluvčí Gabriela Holčíková.

V době, kdy k incidentu došlo, Zeman na náměstí ještě nebyl. Hostili ho totiž na radnici. Na jeho vystoupení už se dvojice pochopitelně k protestu vrátit nestihla.

tgbb. ( 12. listopadu 2014 20:44 )

Tobě se to nelíbí?

pepazdepa2 ( 12. listopadu 2014 11:44 )

V pondělí se má ta chátra na vencláku na co těšit. Tam bude tolik demokracie, až jim budou zuby lítat z držky.

pepazdepa2 ( 12. listopadu 2014 11:41 )

Tak, tak, desitimilionová lůzo. Užili jste si demokracie a zavíráme. Co jste si zvolili prezidentem, to máte. Hopity hop.

salto ( 12. listopadu 2014 10:13 )

Vidím, že sanitka tě už naložila

jana999 ( 12. listopadu 2014 10:07 )

blesku podle zákona musí být každá demonstrace předem nahlášena a povolená radnicí, to nevíš, tak o čem se tu bavíme a dva v kuklách u mě není demonstrace, když na václaváku bylo proti kalouskovi a spol 30000, tak jste to ani nechtěli dát do medií

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa