Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladého Stropnického vyšachovali, starostou Žižkova nebude! Proč?

Autor: simao, ČTK - 
31. října 2014
18:23

Nejdřív si kriminálka přišla pro jeho pracovní počítač, pak Matěje Stropnického stihla další krušná zpráva. Hnutí Žižkov (nejen) sobě sice vyhrálo volby na Praze 3, koalici však domluvila druhá TOP 09. A vítěze vyšachovala! Stropnický starostou nebude. Míří však na magistrát. 

Stropnický mohl po volbách slavit, šlo však o Pyrrhovo vítězství. Žižkovskou radnici nakonec pravděpodobně povede TOP 09, která skončila až druhá. Uzavře však koalici s ČSSD a ODS. Podporovat by ji dvěma hlasy mělo také uskupení Volba pro město. V rozhovoru s ČTK to dnes řekla stávající starostka Vladislava Hujová (TOP 09).

Vítězné hnutí Žižkov (nejen) sobě v čele s Matějem Stropnickým skončí v opozici. Stropnický a spol. sice mohli sestavit většinu s TOP 09, jenže překážkou byly patrně osobní neshody. A také pud sebezáchovy. Topka radnici bude řídit dál, Žižkov (nejen) sobě přitom chtěl Stropnického za starostu.

O Stropnickém se však v tomto týdnu mluvilo hlavně v souvislosti s policejním zásahem na radnici Prahy 3, kdy si kriminalisté přišli přímo do úřadu pro jeho služební počítač! Místostarosta Stropnický však vyšetřování označil za pokus o jeho diskreditaci.

Chtěli Stropnického obětovat?

TOP 09 se však na Žižkově rozhodla převzít otěže. "Žižkov (nejen) sobě vyjednávalo téměř se všemi subjekty a za námi přišlo včera, až když ji všichni odmítli," vysvětlovala starostka Hujová. Vítězství v komunálkách tak pro Stropnického a spol. znamená hořkou pilulku. Nepomohlo ani to, že by hnutí nakonec obětovalo Stropnického - podle ČTK prý nabídlo jako adepta na starostu Ondřeje Ruta, který by mohl být pro TOP 09 přijatelnější.

Stropnický zkritizoval, že se Topka nakonec spřáhla právě se žižkovskou ODS. Ta sice obměnila členskou základnu, netěší se však příliš dobré pověsti. "TOP 09 založila kampaň na heslech, že vyžene žižkovské kmotry z radnice, otázkou tak je, zda je na radnici nechce přivést zpátky," poukázal Stropnický, který však "bez práce" nezůstane. Míří do desetičlenné Rady hlavního města. Vítězné ANO se domlouvá na koalici s ČSSD a Trojkoalicí (zelení, lidovci, starostové) a Prahu bude řídit "Babišova žena" Adriana Krnáčová. Stropnický by se pak mohl stát radním pro územní rozvoj.

sal0me ( 1. listopadu 2014 11:28 )

Tak protekční sluníčkář s knírečkem nebude dělat starostu? Převeliká škoda... určitě mohl na Žižkově prosadit nějakou sluníčkovou mešitku.

illis ( 1. listopadu 2014 07:36 )

V politice se cítí jistější, k filmu nejspíše netíhne . Možná by si měl otevřít kadeřnictví, v jejich rozvětvené rodině je to možné, Agáta už začala. Jako návrhářka nic moc, běhat po mole to také není na věky.

9rot6 ( 1. listopadu 2014 05:24 )

No nevím,nevím,nějaké vzdělání má,na Gogle píší, že dokonce PhDr,ale jaké může mít zkušenosti v 31 letech a hned z něj chtěli udělat starostu, to je dost odvážné, zvláště v tej Praze,tady v tomto absurdním státě je prostě možné vše, nemělo by to být nějak postupné nejdříve nějaká praxe a potom takto zodpovědná funkce,ale tady to skoro vypadá na nějaké "strko-brko" od příbuzných, jak se uvolní nějaké korýtko, tak šup a už je hotovo apotom se divíme jak je to možné,že nejsou výsledky, no ale zas na druhé straně někde se "obouchat" musí že !

tulip ( 31. října 2014 23:43 )

Jaké má vzdělání a jaku praxi?

ninka64 ( 31. října 2014 23:36 )

A co tvoje přiblblá rodinka????Nikde vás nechtějí???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa