Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéfka ANO v Praze inkasuje statisíce od Českých drah: Za co? Advokátní tajemství!

Radmila Kleslová se na mítinku ANO zdraví se šéfem hnutí Andrejem Babišem
Radmila Kleslová se na mítinku ANO zdraví se šéfem hnutí Andrejem Babišem  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Facebook)
Autor: simao - 
30. října 2014
16:50

Advokátka Radmila Kleslová je hlavou pražského ANO a blízkou spolupracovnicí Andreje Babiše. Platí za vlivnou politickou hráčku. Nyní však došlo k zajímavému odhalení. Kleslová prý inkasuje odměnu 40 tisíc měsíčně (bez DPH) od Českých drah, uvedlo aktualne.cz. Za co? To bylo zpočátku tajemství...

Necelých 1,6 milionu prý již vyinkasovala Radmila Kleslová (ANO) za probíhající kontrakt její advokátní kanceláře s Českými drahami, uvedly Insider a aktualne.cz. Jde přitom o státní podnik a ministerstvo dopravy má pod palcem právě ANO. Otevřel se tak prostor pro spekulace.

Smlouva s Kleslovou však byla uzavřena ještě za generálního ředitele Petra Žaludy v roce 2011. Čeho se týká? "To je pochopitelně předmětem advokátního tajemství mezi klientem a advokátem," uvedla Kleslová pro aktualne.cz a tajemno kolem své činnosti nerozptýlila.

Trochu jasno však přece jen nyní vnesl do pravidelných čtyřicetitisícových odměn pro Kleslovou současný šéf ČD Daniel Kurucz. "Pracuje pro nás od roku 2011, dělá právní posudky, řešíme s ní dopravní legislativu a tak dále," uvedl Kurucz o Kleslové taktéž na aktualne.cz. S tím, že České dráhy mají kvůli svému rozsahu a zápřahu celkově 51 právníků, takže prý nejde o nic podivného.

O Radmile Kleslové se přitom spekulovalo podobně jako o Janu Kaslovi, že by se mohla stát lídrem hnutí ANO v komunálních volbách v Praze. Schopná zákulisní hráčka však nakonec důvěru nedostala, ANO táhla do voleb Adriana Krnáčová.

Vedení strany možná přece jen odradila Kleslové lehce pošramocená reputace - spekulacemi, že za komunistů byla evidována u StB a pod krycím jménem Lia byla verbována do kontrarozvědky. Kleslová se však takovým útokům bránila již v minulosti.

osinek ( 31. října 2014 14:55 )

Babišovi firmy získaly miliardy z dotací EU pro Česko!!! Přitom Babiš jako ministr fiancí má v popisu práce dohlížet nad správným rozdělováním dotací z EU!!!! Jde o neskutečný KONFLIKT ZÁJMU. Ministr financí Babiš dává zelenou k přesunu miliard korun (z dotací EU) holdingu AGROFERT vlastněnému podnikatelem Babišem!!!! A ten "slušňák" Babiš mele ve dne v noci jak to myslí upřímně s touto zemí! A že tvrdě zatočí s korupcí a s neprůhlednými dotacemi!! V žádné civiliované zemi by oligarcha-multimiliardář nemohl být ministrem financí neboť jde o konflikt zájmu jako Brno!! Holt Čechistán nebo Babišistán je země velkých možností!!!!!

osinek ( 31. října 2014 14:42 )

Nejhorší na tom je, že Babišova (Burešova) sekta ANO je prolezlá estébáky a konfidenty komunistické tajné policie STB!! A někteří z těchto ksindlů jako např. šéfka pražwské odnože hnutí ANO Kneslová, navíc kradou "první ligu"! Jak dlouho si lidi nechají "vymývat mozky" podivnými existencemi z Babišovy sekty ANO, že zatočí s korupcí, když členové vedení hnutí ANO dojí stát a státní firmy!!!!

osinek ( 31. října 2014 14:34 )

estebačka Kleslová (jinak šéfka Pražské odnože Babišovy sekty ANO) posluhuje konfidentovi STB a velkému guru SEKTY ANO Babišovi (známému rovněž pod krycím jménem Bureš)!!!! To zde nebylo ani za komoušů,aby členové a konfidenti komunistic. tajné policie STB byli ve vládě a ve vedení magistrátu města Prahy. Oligarcha Bureš a jeho poskoci z hnutí ANO udělali z Česka klasickou banánovou republiku jako v zaostalých rozvojových zemích Byť před volbami členové sekty ANO nešetřili hesly o boji s korupcí, tak různí "dárečci" z hnutí ANO bez skrupulí "dojí" státní kasu a kasy státních společností jak je tomu v případě šéfky pražské organizace hnutí ANO Kleslové, která má "ráda penízky"

jana1313 ( 30. října 2014 23:17 )

O tý babě toho moc nevím ale Babiš je gauner par excellence. Za tu chvilku co je v politice mu stouply zisky v Agrofestu o třetinu, takže je jasný že sám sobě ze svýho postu přihrává nejenom státní zakázky a že šel do politiky jenom aby hrabal pod sebe. A taky skupuje média aby moh líp oblbovat lidi. Už má zaseknutej dráp i na Primě a už tam vyhodil nějaký lidi (vím to od mámy jednoho kterýho vyhodil)a nahradil je svejma.

komin ( 30. října 2014 18:19 )

stbacka Kleslova s stbakem Babisem patri do krimu a ne do politiky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa