Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kalousek imitoval Babiše, za komunistického fízla se prý omlouvat nemusí

Autor: simao - 
25. září 2014
17:15

Miroslav Kalousek je opět vidět. A především slyšet. V souvislosti s označením "komunistický fízl", kterým počastoval komunistického poslance Ondráčka. Kalouska tak dnes řešila Sněmovna. Exministr potvrdil, že se za fízla omlouvat nebude a navrch imitoval vicepremiéra Babiše. Podle Miroslavy Němcové (ODS) se Kalousek za fízla omlouvat nemusí.

Zdeněk Ondráček (KSČM) sloužil během Palachova týdne jako člen pohotovostního pluku a byl tak při zákrocích esenbáků proti demonstrantům. Trvá však na tom, že Kalouskův výrok "komunistický fízl" je vůči němu urážlivý. Také Miroslav Kalousek si však stál dnes ve Sněmovně svým a bylo jasné, že po dobrém to mezi těmito pány opravdu nepůjde...

Kalouskovi již mandátový a imunitní výbor přikázal, aby se Ondráčkovi omluvil. Jinak zaplatí pokutu ve výši jednoho měsíčního platu. Exministr financí potvrdil, že se omlouvat nebude. Za téhle konstelace se dnes hlasovalo o tom, jak se k verdiktu výboru postaví Sněmovna. Kalouska podpořilo 47 ze 117 poslanců, proti bylo 34, zbytek se zdržel hlasování. Výsledky hlasování najdete zde

Němcová: Blázinec a banka zbabělců

Stále však nebylo jasné, jak přesně Sněmovna rozhodla. Podle Miroslavy Němcové (ODS) totiž nebyl počet poslanců hlasujících pro ani proti dostatečný. A tak vše předala sněmovním právníkům. Výsledek? Sněmovna prý rozhodnutí výboru nepotvrdila, ani nezrušila. Dvouhodinová debata tak vlastně nevedla k žádnému stanovisku nadlidí ze Sněmovny... Ale podle Němcové vedla k tomu, že se Kalousek za fízla omlouvat nemusí!

"Připadá mi to jako blázinec. Chybí odvaha poslanců se postavit za jedno, nebo za druhé. Měli by jasně říct, sympatizujeme s tím, že pan Ondráček je nevinný, šlechetný muž. Nebo naopak, souhlasíme s panem Kalouskem. Ale tohle absurdní, bizarní kličkování mi připadá, že jsou vážně banda zbabělců," citovalo Echo24 Němcovou.

Kalousek imitoval Babiše

Ve Sněmovně tak dnes bylo opět veselo. Kalousek se ve své plamenné řeči opřel i do dalšího svého rivala - současného ministra financí Andreje Babiše. To když krátce imitoval jeho slovenštinu: "Já vím, někteří poslanci vládní koalice mi na to mohou říci: Čo to trepeš? Aká parlamentná kontrola, čo je to také, všeci kradnětě a my chceme makať. Nětáraj!" Ozval se smích od poslanců opozice. Vicepremiér Babiš, stejně jako premiér Sobotka však přítomni nebyli, z jednání se omluvili stejně jako desítka členů vlády a několik desítek poslanců.

Vedle toho Kalousek samozřejmě opět vysvětloval, proč Ondráčka nazval komunistickým fízlem: "Ve slovech ´komunistický fízl´ není žádný vulgarismus... My, co jsme byli o Palachově týdnu i v září 1989 na Václavském náměstí, tak jsme prostě tyto osoby jinak neoznačovali. Říkali jsme jim nejčastěji fízl, také jsme jim říkali mlátičky, popřípadě s využitím křestního jména tehdejšího prezidenta republiky jsme jim říkali gustapáci. Používali jsme také několik jiných termínů, ale ty už jsou vulgární. Ty bych si na půdě Poslanecké sněmovny nedovolil vyslovit."

Ondráček se bránil. "To, že jsem sloužil před rokem 1989 u Sboru národní bezpečnosti, u složky Veřejné bezpečnosti, nikoliv u státní, nelze paušalizovat na to, aby mě takto urážel," řekl přítomným poslancům. Pojem fízl se ho prý dotýká. "Slovník vykládá slovo fízl jako příslušník tajné policie nebo osoba, která udává jiné," vysvětlil poslanec KSČM. "Za dobu, kdy jsem sloužil, se nemám za co stydět," dodal na svou obranu Ondráček. Dočká se nakonec své omluvy?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1917 ( 11. října 2014 10:51 )

Právě od ožralého Kalouska to tedy sedí. A pokud mě paměť neklame tak právě Kalousek byl první politik po plyšáku, který byl, pro udržení se u koryta, jako předseda lidovců ochoten spolupráce s komunisty při sestavení koaliční vlády. A to už i u lidovců přestřelil a proto ho vyrazili a on se spícím hajným založil odnož ODS tu slavnou její pátou kolonu TOP 09.

aranka.erbova ( 26. září 2014 12:36 )

Kalousek je slušný a rovný chlap a postavil se komoušskému hajzlovi

handgood ( 26. září 2014 11:06 )

Teď nám vládnou bývalí veksláci a estebáci. Ti byli nejlépe připraveni na nemoci demokracie. Než jsme se vzpamatovali, rozkradli majetek nakradený komunisty a využili a doposud využívají hloupé lidi k svému obohacování a zvyšování svého vlivu a moci. Dříve bylo alespoň jasné, kdo jsou tyrani a uzurpátoři, dnes se z toho stalo jedno nepřehledné, zaplevelené pole.

rudyptak48 ( 26. září 2014 10:18 )

S komunisty, fízly a estebáky jsme se měli vypořádat ihned po roce 1989. Tehdy na to byla vůle i nálada obyvatel. Bohužel, velekněž a pravdoláska sametového vzedmutí, schválně tomu neříkám revoluce, protože revoluce něco zásadního mění, ale tahle změna jenom ukázala společenský marazmus. Havel byl první, kdo se zastával odsouzení komunistů. Prý, aby si chudáci něco špatného neudělali, oni totiž byli z té změny úplně psychicky vykolejení, že by si sami mohli sáhnout na život. Větší blbost jsem od Havla neslyšel, a že jich za svůj život naplácal víc než dost. Sáhnout si na život může jen ten, kdo má nějaké svědomí, a to se o těchle komunistických potkanech říct nedá.

zabibol ( 26. září 2014 08:48 )

Komunista neboli fašista. Těm se máme omlouvat? Hitlerům, Himmlerům, Stalinům a Brežněvům??? H-vno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa