Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek může přijít o plat: Komunistickému fízlovi se stejně neomluvím! Proč?

Autor: simao, ČTK - 
19. září 2014
05:00

Miroslav Kalousek (TOP 09) je popotahovaný za to, že řekl o poslanci Ondráčkovi (KSČM), že je komunistická mlátička. Kalouskovi nyní hrozí, že přijde o jeden celý měsíční plat. Přesto si dál vede svou. Je to fízl a já se neomluvím...

Miroslav Kalousek se dostal do ostrého sporu s Ondráčkem, který sloužil jako příslušník SNB během Palachova týdne na Václavském náměstí. Kalousek ho označil jako komunistického fízla a mlátičku. Ondráček to ale nenechal jen tak, kauzu dohnal před mandátový a imunitní výbor. Co na to Kalousek? 

„Já se neomluvím v žádném případě, protože moje omluva komunistickému fízlovi by pak vyžadovala omluvu všem slušným lidem," říká Kalousek v rozhovoru pro páteční Aha!. Na to, že mu hrozí pořádně mastná pokuta, exministr financí reagoval slovy: "Vy si opravdu myslíte, že se ten postoj dá nějak vyvážit penězi?"

Kalousek se však také brání nařčení, že dělá rozruch záměrně kvůli předvolební kampani. "Já jsem na sebe podnět na mandátový a imunitní výbor nepodal. Podal ho kolega Ondráček a já to považoval za směšné. Stejně jako považuji za směšné, abych místo Jakešova mlátička musel ve Sněmovně říkat soudruh příslušník," nešetří dál v Aha! Kalousek ostrými slovy.

Verdikt mandátového a imunitního výboru, který o omluvě rozhodl, označil Kalousek za hanbu stran vládní koalice, které v něm mají většinu. Výbor pokládá termín "komunistický fízl" za urážlivý a nevhodný. Ondráček poukazuje také na to, že pod pojmem "fízl" je obecně vnímán pracovník nebo spolupracovník někdejší Státní bezpečnosti (StB), zatímco on působil u Veřejné bezpečnosti.

Sněmovna se bude záležitostí zabývat příští týden ve čtvrtek. "Kdybych se omluvil, nevhodně bych tím urazil všechny ty, kterým komunističtí fízlové typu poslance Ondráčka ničili životy, mlátili je za jejich názory a rozháněli je vodními děly," dodal Kalousek.

 

alxis ( 25. září 2014 18:33 )

Naprosto souhlasím, Kalousek je sprosťák a podvodník.Myslí si že občané jsou blbci, je to namyšlený idiot.

andreslawicky ( 22. září 2014 10:26 )

Kalousek je prostě frajer

sofia1 ( 21. září 2014 18:03 )

At je pan Kalousek jakykoliv, komunisti ,meli byti odsouzeni za zmarene lidske zivoty odnetim svobody a strana zakazana stejne jako fasiste.Nechat tyto zrudy "krepirovat" je malo.

sofia1 ( 21. září 2014 18:03 )

At je pan Kalousek jakykoliv, komunisti ,meli byti odsouzeni za zmarene lidske zivoty odnetim svobody a strana zakazana stejne jako fasiste.Nechat tyto zrudy "krepirovat" je malo.

ninka64 ( 21. září 2014 15:30 )

Takovýmto zrůdám on a Šláfenberk se Štětinou fandí. Jsou stejní jako oni.....http://euportal.parlamentnilisty.cz/AddComment.aspx?ArtId=12601&ParId=163279

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa