Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zeman si vychutnal Sobotku: Premiér se zahraniční politice učí, proto dělá chyby!

Autor: lvi - 
4. června 2014
10:34

S ironií a nadhledem zhodnotil prezident Miloš Zeman vyjádření českého premiéra Bohuslava Sobotky o tom, že Česko nevolá po posílení přítomnosti amerických vojenských sil v Evropě. Podle prezidenta dělá Sobotka v zahraniční politice chyby!

Zemanovi se totiž jeví posílení americké vojenské přítomnosti v rámci Evropy, jako symbolický akt. Sobotka se podle něj zahraniční politice teprve učí, a tak dělá velké chyby!

Zmíněné posílení stávajících jednotek včera deklaroval sám americký prezident Barack Obama. Ten potvrdil, že USA pošlou do Evropy více vojáků i vybavení v reakci na "nové bezpečnostní výzvy". "Přehodnocujeme naši vojenskou přítomnost v Evropě ve světle nových bezpečnostních výzev na evropském kontinentu," uvedl ve svém prohlášení ještě před Obamovým vystoupením Bílý dům.

Obama rovněž dodal, že po americkém Kongresu Obama žádá, aby pro tyto aktivity schválil podporu v hodnotě jedné miliardy dolarů (asi 20 miliard Kč).

petrusaa ( 4. června 2014 15:08 )

jasně,zřejmě jsi úspěšný obchodník s těmi sekáči trávy z Ukrajiny

petrusaa ( 4. června 2014 15:06 )

Fico prohlásil to samé, vojáky USA na území Slovenska nechce,jde o to,že se vystavujeme prvnímu úderu.

deratizater ( 4. června 2014 13:31 )

Zeman není tak chytrý jak si myslí.Sobotku nemá co kritizovat jelikož třeba bezprostředně po bombardování Srbska v roce 1999 americká armáda v Kosovu obsadila území o velikosti tisíce akrů u města Uroševac poblíž hranic s Makedonií a v době, kdy byl Dick Cheney, bývalý viceprezident George Bushe mladšího, ve statutárním orgánu nadnárodní korporace Halliburton, byla s touto společností uzavřena smlouva na vybudování jednoho z největších amerických vojenských táborů mimo území USA. Jedná se o vojenský tábor Bondsteel, kde se dnes nachází více než sedm tisíc amerických vojáků.Je to jako o té pohádce o Smolíčkovi nejprve se umístní pár vysadkářů a pak další tisíce.

ernstthal ( 4. června 2014 13:28 )

To budou státní zaměstnanci v Rusku nadšený z dovolený na Krymu.Aeroflot může rychle přijmot 60 letušek.A co ti rusové v Praze,Varech a EU?Snad potáhnou také domů.Abrahamovič se posere až mu Putin dá příkaz prodat Chelsa a koupit Spartak Sevastopol.

itartas ( 4. června 2014 13:15 )

Sobotka to řekl naprosto správně. Známe ty konce, přifrčí se a máme je tu zase na věky, tak akorát tůdle!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa