Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fiala: Nečas mi kotníky okopávat nebude! Vláda je Zemanova a Babišova

Nový šéf ODS Petr Fiala se sešel s expředsedy strany i vlády Petrem Nečasem a Václavem Klausem
Nový šéf ODS Petr Fiala se sešel s expředsedy strany i vlády Petrem Nečasem a Václavem Klausem  (Autor: Twitter)
Autor: simao, ČTK - 
30. ledna 2014
07:07

O občanských demokratech je známo, že se svými expředsedy moc dobře nevycházejí. Petr Fiala by to rád změnil. A proto vyrazil na schůzku za Petrem Nečasem a Václavem Klausem. S oběma se vyfotil a veřejnosti sdělil, že šlo o mírové schůzky. Válečnou sekyru však Fiala vykopal nově jmenované vládě. A stal se včera vrchní hlásnou troubou opozice.

Nového šéfa ODS Petra Fialu bylo včera hodně slyšet i vidět. Miroslav Kalousek si se svými protibabišovskými pokřiky dal pauzu, zastoupil ho však právě nedávno zvolený předseda strany, která po volebním výprasku kompletně obměnila vedení. Zavzpomínal však i na staré časy, kdy "modré ptáky" vedli takové kapacity, jako Václav Klaus a Petr Nečas.

Program anti-Babiš

ODS nyní připadla role opozice, která patrně příliš nezmůže. Tepat do vlády však začala velmi brzy. "Bude to vláda prezidenta Zemana a pana Babiše, nebo vláda parlamentní většiny v čele s premiérem Sobotkou?,“" ptal se Fiala na tiskové konferenci. Nemá prý jasno, kdo vládu fakticky povede. "Obáváme se, že dnešním jmenováním se dostávají k moci lidé, kteří byli ochotni zavřít oči před jednostranným ohýbáním zákonů, kteří se nechali prověřit prezidentem a kteří se nezodpovídají panu premiérovi a nezodpovídají se Sněmovně, ale zodpovídají se především prezidentovi republiky," dodal Fiala.

Andreje Babiše tím však nijak zvlášť nepobouřil. Babiš mu na tiskovce během svého uvedení do resortu financí vzkázal, že ODS je zničená značka. "Jediný program ODS je anti-Babiš a to je jejich problém," nenechal se nový ministr rozhodit.

Sám Fiala však vlastní program má - vydal se za lidmi, kteří o moc přišli. Za exprezidentem a expremiérem. Naplánoval si totiž návštěvu Václava Klause a Petra Nečase, tedy svých předchůdců. O ODS je totiž dobře známo, že se svými bývalými předsedy těžko nachází společnou řeč. Profesor Fiala však zná jak Klause, tak ze společné vlády i Nečase.

Nečas mi nebude okopávat kotníky

Fiala se na Twitteru pochlubil s tím, že obě schůzky byly příjemné. Nečas mu pýr na schůzce řekl, že "bude první bývalý předseda ODS, který svému nástupci nebude okopávat kotníky". O setkání se zakladatelem strany Klausem pak Fiala napsal, že to byl "přátelský rozhovor o ODS a současné politické situaci". Pro ODS však nijak růžová není. Fiala však věří v nový začátek. Co na to voliči?

aaobcanka ( 6. března 2022 03:49 )

To snad ne, pane Fialo !

Fuj Teufel, Klaus = Putin !

Není nutno komentovat člověka (Nečase), jenž vymění sympatickou, inteligentní, kultivovanou a o rodinu vzorně pečující ženu za "bystrou", vulgární kantýnskou s móresy lůzy, kdysi řádící v kanceláři PN jako "černá ruka", namyšlenou a diktátorskou vůči podřízeným, kolegům i rozvědce. "Lepší" babiznu si PN nemohl vybrat. Sorry všem, aby mě neudali, narcistní proruští práskači.

wolf66 ( 12. února 2014 14:38 )

Vrána k vráně sedá rovný k sobě rovného si hledá.Myslel jsem,že o Vás už neuslyším,vratte se do hrobu.

salto ( 31. ledna 2014 08:30 )

Pro mě, za mě ať se kopou třebas do gulí (však to jsou chlapi)

zadnice ( 30. ledna 2014 13:46 )

Fialo jdi do zadnice(p.rde.l)!!!! Vyklubal se z Tebe "čistokrevný" člen ODS!!! 

salto ( 30. ledna 2014 11:45 )

Jestlipak pan Fiala bude pořádat na Žofíně jako papá Klaus večeři pro podnikatele za 100 000 Kč? A vůbec vešli ba se tam?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa