Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babák a Chaloupka pohřbili Věci Veřejné: Místo nich založili Republiku!

Exposlanci Věcí veřejných založili novou stranu Republika
Exposlanci Věcí veřejných založili novou stranu Republika  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, Ondřej Požár)
Autor: ČTK, lm - 
8. prosince 2013
10:47

Věci Veřejné se rozpadají! Exposlanci Věcí veřejných Michal Babák a Otto Chaloupka jsou mezi zakládajícími členy nové strany s názvem Republika, která má skandály poškozenou stranu nahradit.

Hlavním cílem striktně pravicového uskupení jsou komunální volby v příštím roce, strana by se mohla účastnit i evropských voleb. Informovali o tom Lidové noviny (LN).

Republika byla na ministerstvu vnitra zaregistrována 25. listopadu, má 13 krajských organizací a několik desítek členů. Je mezi nimi například i manželka šéfa Hospodářské komory Šárka Kuželová a bývalý šéfreportér TV Nova Stanislav Brunclík. Ustavující sjezd strany se uskuteční v lednu.

"Značka Věcí veřejných byla poněkud poškozena různými aférami a puči. Z toho důvodu jsme začali pracovat na tom, že bychom udělali něco jako náhradní stranu, která by šla do voleb," řekl deníku Babák.

LN s odkazem na důvěryhodný zdroj uvádí, že za projektem nové strany stojí snaha bývalého šéfa VV Víta Bárty vyvinout tlak na Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Bárta za něj kandidoval v nedávných parlamentních volbách, poslanecký mandát mu ale unikl. Republika by měla být Úsvitu programově podobná.

strnad86 ( 9. prosince 2013 12:18 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

zadnice ( 9. prosince 2013 10:47 )

Babák a Chaloupka? A všichni ostatní jsou k zbl.ití!!!

enriko ( 8. prosince 2013 16:34 )

Asi tak

uzmineni20 ( 8. prosince 2013 15:12 )

 Babak do nezachrani, po dnesni Partii bych uprednostnil Johna s Bartou zpet v politice

igipop ( 8. prosince 2013 15:02 )

Mrzí mě to, ale před volbami pro VV prostě nebyla jiná šance než Okamura a jeho úsvit. Pevně doufám, že teď to bude jinak..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa