Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klasnová se rozčiluje: Manžel Bárta nemá šanci bránit se!

Autor: simao - 
6. listopadu 2013
20:20

Tenhle případ dostal nálepku Top secret. Přísně tajné. Novou kauzu Víta Bárty nechce nikdo komentovat. A mlčet musí i sám hlavní aktér. Nelíbí se to však příliš jeho manželce Kateřině Klasnové - její muž kvůli tomu nemá šanci na sebe obhájení. Dál za ním však prý pevně stojí. A doufá, že vše dobře dopadne.

Pořádně rozčílená je Kateřina Klasnová kvůli případu zatčení jejího manžela Víta Bárty. Nelíbí se jí četné spekulace, které tento případ obklopují. A to, že mají "média ring volný". Na tento případ přitom bylo uvaleno přísné informační embargo, a tak nic jiného než spekulace a domněnky, jak to celé asi bylo, nejsou možné. Mlčí policie, státní zastupitelství i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

A mlčí také sám Bárta. Nemůže prý jinak, brání ho Klasnová. "Právníci a můj manžel jsou vázáni mlčenlivostí i vůči nejbližším členům rodiny, a to pod hrozbou trestního stíhání. Vítek tak nemůže říci de facto vůbec nic na svou obhajobu a vysvětlení celé situace," píše Klasnová na svých stránkách.

Některé věci jsou však přece jen jasné. Šéfa Věcí veřejných Bártu zatkla policie minulý čtvrtek v centru Prahy, podle ČT před luxusním hotelem Four Seasons. Jeho "bavorák" pak dostal na Malé Straně, kde s Klasnovou bydlí, botičku. Druhý den ráno pak přistihl fotograf Blesk.cz Kateřinu Klasnovou, jak sama venčí v okolí jejich psy, nakládá sbalený kufr do auta a odjíždí. Mířila za Bártou? 

Toho přitom policisté vyslechli, podle MF Dnes dokonce i obvinili, ale nakonec pustili ještě v pátek na svobodu. Do vazby Bárta neputoval. Na rozdíl od svého údajného informátora, bývalého operačního pracovníka BIS a v současné době šéfa jednoho z útvarů protikorupční policie Jana Petržílka. Ten prý měl tehdejšímu šéfovi bezpečnostní agentury ABL Bártovi vynést z BIS odposlechy kmotra Janouška a někdejšího pražského primátora Béma.

Klasnová: U nás doma razie neproběhla

Petržílka zakla policie přímo v jeho kanceláři, kterou zapečetila. Klasnová však odmítá, že by vyšetřovatelé zasahovali i v jejich bytě. Zároveň dodala, že není pravda, že by se sama někde skrývala - třeba v bydlišti svých rodičů. "Děkuji všem za podporu, kterou já i manžel v posledních dnech dostáváme. Za Vítkem stojím a budu stát stejně tak, jako dříve ve vykonstruovaném obvinění proti jeho osobě, které bylo vyvráceno až rozhodnutím nezávislého soudu," uvedla dnes Klasnová. a připomněla jinou kauzu Víta Bárty - údajné uplácení kolegů ze strany Škárky a Kočí. Soudy v tomto případě Bártu nejprve nepravomocně odsoudily, ovšem nakonec očistily. "Pevně doufám, že to bude ´show´ opět s dobrým koncem," dodává Klasnová k současnému případu.

lalia ( 9. ledna 2014 13:17 )

johanko,mluvíš mě z duše.Na Bártu byl hon už od počátku,když měl snahu udělat pořádek,byl to styl Nečase a jeho vlády.Vv vůbec nebyla tak špatná jak se presentovalo,chtěli věci,které se nehodili do krámu ODS a Topce,tak je házeli přes palubu jsdnoho po druhém.Mám jim jen za zlé to,že kdyžse hlasovalo o důvěře vlády,kterou 3X vyvolala ČSSD,že vládu Vv podpořila.Kdyby to neidělala,tak už jsme mohli být dál.No šlo o to,že by přišli o místa poslanců atd.Za mamon i proti své vůli.

krupan10 ( 7. listopadu 2013 12:37 )

Kalousek je největší gauner, pomocí médií neustále štve lidi proti sobě, větší parchant ssnad neexistuje. Dost se mu blíží jeho vyhulbaldy Dienstbier, nechápu, jak tento spratek může být členem ČSSD ?

krupan10 ( 7. listopadu 2013 12:33 )

Klasnová je fakt dobrá

johanka ( 7. listopadu 2013 11:01 )

A to je právě to, že LID ČESKÝ SI DLOUHO NECHÁVÁ S R Á T NA HLAVU a ještě k tomu drží hubu, nechodí k volbám a navíc dává prostor takovým, jako je Kalousek (který už měl dávno sedět) a podobným "expertům", kteří z nás mají srandu. Každá země má takovou vládu, jakou si zaslouží - dobře nám tak, protože za BLBOST se platí

johanka ( 7. listopadu 2013 10:58 )

Vážení, není to padlé na hlavu ??? Víta Bártu obvinili z toho, že zajistil odposlechy Böhma a Janouška - přitom tito dva zloději jsou na svobodě a Bárta je vinen. Bože můj, to je ale organizovaný bordel, který nemá v jiném státě obdoby.... Kateřinu Klasnovou mám ráda a dělá dobře, že stojí za svým manželem.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa