Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemanova léčba: Denně dostává „čucíky“ vína!

Miloš Zeman má povolený jeden vinný střik denně
Miloš Zeman má povolený jeden vinný střik denně  (Autor: archiv Blesku, reprofoto TV Nova)
Autor: šim - 
6. listopadu 2013
09:48

Miloš Zeman je od minulého týdne marod poté, co narazil do zdi a ještě spadl na koberci, který shrnul nebohý pes Darcy. Stará se o něj lékařské konzilium v čele s ministrem zdravotnictví. Ten Zemanovi povolil jeden vinný střik denně! Znamená to, že Zeman se alkoholu nemůže vzdát ani během marodění?

Připomíná to alkoholovou anabázi Ivety Bartošové, která s alkoholem bojuje už několik let. V minulosti přiznala její chůva Golda, že jí dávala pravidelné takzvané čucíky, aby její hladinu alkoholu v krvi udržela stabilní a Iveta se nezbláznila. Dokonce to bylo na doporučení ošetřující lékařky. Podobně postupoval i zachránce Zdeněk Macura, když Ivetu s lahví tvrdého alkoholu odvážel v létě do Itálie.

Může jít o podobnost čistě náhodnou, ale vypadá to, že ani prezident Zeman se nehodlá svého pravidelného přísunu alkoholu vzdát. A to ani přesto, že je již týden v neschopnosti. Vedle zranění kolene, které je oficiální verzí Zemanovy indispozice, se spekulovalo o kolapsu či dokonce mozkové mrtvici.

To však lékařské konzilium, jemuž předsedá ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát, nepotvrdilo. Holcát, který v minulosti pronesl, že vypít tři panáky slivovice denně a šest sklenek vína k tomu není žádný extrém, přiznal, že se s prezidentem, který je diabetik, domluvil na množství alkoholu, které může ve svém současném stavu denně vypít.

„Nakonec jsme se usnesli na jedné skleničce střiku denně, protože bere léky, u kterých nění nutné alkohol omezit zcela,“ řekl Holcát pro Lidové noviny. Jen aby neplatilo známé lidové úsloví, že alkohol podávaný z rukou lékaře neškodí v jakémkoli množství…

petr.cech ( 7. listopadu 2013 16:37 )

Proč blábolíte o tom, že se "Československo se nerozkládalo na dvou kontinentech"? Copak je to nějak podstatné? Třeba Rusko a Turecko se rozkládá na dvou kontinentech, Francie, Španělsko a Velká Británie mají na jiných kontinentech "zámořská území" a nikdo to nezpochybňuje kromě vás, která netuší, že Kanada je součástí Velké Británie stejně jako Austrálie a desítky dalších územních celků. Kanadští vědci oprávněně využili výzkumy britských vědců o nižší inteligenci voličů pravice ve srovnání s voliči levice, jedná se ze sociologického hlediska o stejnou oblast se stejnými podmínkami a historickými konotacemi. Údaj doložený na stránkách ministerstva financí, že za posledních 7 let se zvedl státní dluh ČR o 1 bilion vypovídá o neschopnosti pravicových vlád hospodařit až příliš dobře a "mechanismus růstu státního dluhu" je zcela průhledný - Kalousek nebyl schopen řešit nevýběr daní a rozkrádání státu a díry ve státním rozpočtu řešil výhradně půjčkami a prodejem dluhopisů. Choval se tedy naprosto stejně jako omezený klient Home Creditu, který vytlouká klín klínem a půjčuje si pořád víc na splácení dluhů, které nadělal. Přitom jen výhradně pravicové vlády mohou za to, že nebyly schopné vyčerpat cca 400 miliard ze strukturálních fondů EU, které jsme mohli čerpat v letech 2007 až 2013. Naprosto neschopní Nečasovi ministři nebyli schopní ani připravit projekty, kterými by mohli peníze z EU čerpat - stačí připomenout ministra školství Josefa Dobeše, který stále jen zpracování projektů sliboval a termíny plnění oddaloval, až to po řadě měsíců vzdal - jenom kvůli němu přišla ČR o 50 miliard. Pravice tedy nebyla schopná čerpat peníze z EU, ČR tím přišla o cca 400 miliard a dalších 100 až 150 miliard ročně nás stojí tunelování státního rozpočtu předraženými státními zakázkami. Tak vznikl obrovský státní dluh, který mohl nebýt, nebýt idi.otů v Topolánkově a Nečasově vládě (samozřejmě včetně obou jmenovaných).

annael ( 7. listopadu 2013 12:06 )

Vaše šílená snaha zařadit mě mezi pravici do které se dle vlastních kritérií navážíte způsobem zoufalého pravičáka je už směšná. O logice se raději nevyjadřujte, na to aby Vám ta Vaše "logika" hrála překrucujete mnou napsané a stejně Vám to skřípe. Československo se nerozkládalo na dvou kontinentech, proto Vaše další srovnání je opět o ničem. Rozdíly jsou navíc mezi lidmi s určitým politickým smýšlením nejen na různých kontinentech ale i v jednotlivých zemích. Tu Vaší opěvovanou studii, zveřejněnou v bulváru, spousta politologů a sociologů označuje minimálně za kontroverzní, pokud rovnou ne za nesmyslný paskvil. Navíc vy mi stále nesmyslně podsouváte pravicovou politiku, já píši o pravicově smýšlejících lidech - běžných občanech, strašně se v tom plácáte. Váš poslední odstavec je už úplně zbytečný. Od začátku píši že jsem pro střed, pro vyváženost... Váš poslední údaj je nepřesný a vzhledem k mechanizmu růstu státních dluhů nic nevypovídající. Za gramatickou chybu se omlouvám, vzhledem k době kdy jsem příspěvek psala je snad omluvitelná. Sbohem a už se neztrapňujte.

petr.cech ( 7. listopadu 2013 09:03 )

Vy se zoufale držíte svého pošetilého přesvědčení, že vaše pravicová komunita není partou primitivních omezenců, vyjadřujících se vulgárníi nadávkami a dětinskými přezdívkami. Máte značné poruchy ve vnímání logiky, když tvrdíte nelogismsy jako třeba že Zemanovi nadávají levičáci nespokojení s výsledkem činnosti pravicových vlád a pravicového prezidenta Klause (to je blbost non plus ultra, ale vám to evidentně nedochází, že?). Nato zase prozrazujete nedostatek vašeho vzdělání, protože ani nevíte, že Kanada patří do svazku zemí, tvořících Velkou Británii - je konstituční monarchií, jejíž hlavou je Alžběta II., královna Velké Británie. Tvrdit jako vy, že "Kanadští akademici analyzovaly rozsáhlé britské studie....jako by se nevzmohli na studie vlastní." je něco takového, jako byste se pošetile ptala, proč čeští v době existence Československa akademici analyzovali československé a ne české studie. Mimochodem - píšete "akademici analyzovaly", zřejmě nemáte jasno v gramatice. Chápu, že se vám ta práce kanadských akademiků nelíbí, protože vám bere iluze, které o sobě a svých pravicových soukmenovcích máte. Kontroverzní a nepříjemná pro vás možná je, ale především je pravdivá a vypovídá o všeobecně platných faktech, nezávisle na i na zemích a jejich historii. Ani vy se neodvážíte popírat zcela prokazatelná fakta, že v zemích, kde vládnou sociálně orientované vlády je vyšší úroveň a kvalita života než v zemích tradičně pravicových. Nikdo nemůže popřít, že země ve Skandinávii, Německo a další země s pravidelnou účastí sociální demokracie ve vládách jsou a budou na tom mnohem lépe, než země s vládami panoptikální pravice jako je ta naše. Žádná pravicová vláda u nás neskončila jinak než krachem a výsledky jejich destrukce státu vidíme všichni. Stačí připomenout, že za 7 let vlády pravice od roku 2006 se státní dluh zvýšil o 1 bilion.

annael ( 7. listopadu 2013 04:00 )

Opět jste bohužel dokázal, že jste úplně mimo. Rasistické a xenofobií názory jsou u nás spojovány s ultrapravicí, nikoli s běžným pravicovým smýšlením. Kdyby Vám to troch myslelo, věděl by jste jaký je rozdíl mezi pravicí u nás a v zemích kde probíhal onen kontroverzní výzkum. Není možné srovnávat pravici v tak rozdílných zemích. Navíc tomu na věrohodnosti dost ubírá ta šílená kombinace, že Kanadští akademici analyzovaly rozsáhlé britské studie....jako by se nevzmohli na studie vlastní. Bohužel ani tak do očí bijící nesrovnalost Vás neodradí od toho aby jste mi to podsouval jako věrohodný důkaz..... a navíc o inteligenci pravicově smýšlejících lidí u nás. Jak vidno, chytáte se každého i dosti pochybného stébla, jen aby něco náhodou neotřáslo s Vaším vratkým přesvědčením. V takovéto diskuzi skutečně neshledávám žádný smysl a definitivně se s Vámi loučím.

petr.cech ( 7. listopadu 2013 02:58 )

annael - neznám výsledky práce vaší vnučky a docela si dovedu představit, jak jste pro ni sbírala podklady vzhledem k vaší evidentní zaujatosti. Práce vaší vnučky možná je zajímavá, ale její výsledky jsou pro jistotu utajené. Zato zcela přístupné jsou výsledky zkoumání vědců z Brock University v Ontariu, které publikovali v prestižním odborném časopise Psychological Science. Ocituji z jejich práce : "Lidé s pravicovými názory bývají méně inteligentní než lidé s levicovými názory a děti s nízkou inteligencí mívají v dospělosti rasistické a xenofobií názory, uvádí kontroverzní studie. Kanadští akademici analyzovaly rozsáhlé britské studie, které na vzorku více než 15 000 lidí porovnávaly dětskou inteligenci s politickými názory v dospělosti. Autoři tvrdí, že lidé s nízkou inteligencí tíhnou k pravicovým názorům proto, že se na pravici cítí bezpečněji. Studie také uvádí, že rasistické názory nedeterminuje vzdělání ani sociální status, ale vrozená inteligence. Studie publikovaná v prestižním listu Psychological Science tvrdí, že pravicová ideologie ušlapává lidem s nízkými kognitivními schopnostmi cestičku k předpojatosti vůči jiným rasám a minoritním skupinám typu homosexuálů. Levicovost směřuje k větší myšlenkové otevřenosti, uvádí studie. Akademici z Brock University v Ontariu použili informace z britských longitudinálních studií, které měřily inteligenci několika tisíců dětí ve věku 10 a 11 let, a poté se ptaly na jejich politické názory, když jim bylo 33. Kanadská studie zjistila, že existuje silná korelace mezi nízkou inteligencí jak dětí tak dospělých a pravicovou politikou." http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/pravicaci-jsou-hloupejsi-nez-levicaci-rika-studi e.html To je výsledek zkoumání opravdových vědců na vzorku více než 15000 lidí, není to sběr nějakých údajů mezi známými nějaké studentky. Nechci se vaší vnučky dotknout, ale výsledky mnohaleté práce renomovaných vědců mají určitě mnohem vyšší vypovídací hodnotu. To, co zjistili a fakty podlo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa