Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karla volby složily: Kníže si před tiskovkou pospal

Autor: ljš - 
29. října 2013
14:27

Volební kampaň není žádná legrace, zvlášť když objíždíte celou republiku. Předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga (75) zmohla nakolik, že si před povolebním briefingem schrupnul na gauči.

Neúspěšný kandidát na prezidenta je známý tím, že si rád pospí ledaskde. Viděli jsme ho klimbat ve Sněmovně při projevu Miloše Zemana i Davida Ratha nebo dokonce na mezinárodní konferenci. A tak se není co divit, že se  pohodlně rozvalil i na gauči před briefingem TOP 09 k volbám.

Na něm TOP 09 vyzvala strany, které před volbami slibovaly změnu, aby co nejdříve sestavily vládu. Sama TOP 09 chce zůstat v opozici. Po dnešním jednání předsednictva bývalé vládní strany to řekl první místopředseda Miroslav Kalousek. Podle něj dění ve vítězné ČSSD, ve které propukl boj mezi předsedou Bohuslavem Sobotkou a prvním místopředsedou Michalem Haškem, ovlivňuje prezident Miloš Zeman. Nepřímo podpořil Sobotku.

 "Novou vládu můžeme očekávat jako vánoční dárek, ale neočekávám ji k Mikuláši," řekl Schwarzenberg. Pokud by podle Kalouska nevznikla vláda do konce roku, mohlo by to mít vliv na ekonomiku země.

Jdeme do opozice

Kalousek dnes řekl, že TOP 09 by nemohla spolupracovat se sociální demokracií, protože dění v této straně ovlivňuje prezident Miloš Zeman. "Pevně doufáme, že v ČSSD se přece jenom najde víc sociálních demokratů než Zdeňků Fierlingerů," poznamenal Kalousek.

Se jménem sociálního demokrata Fierlingera bývá spojováno poválečná likvidace sociální demokracie a její sloučení s komunistickou stranou. K činům Fierlingera přirovnal současný předseda ČSSD Sobotka snahu svých spolustraníků o převzetí moci v ČSSD.

Kalousek znovu vyloučil také spolupráci s hnutím ANO miliardáře Andreje Babiše, které skončilo ve volbách druhé. Podle něj je na ČSSD a ANO, aby převzaly odpovědnost.

salto ( 31. října 2013 07:22 )

Probůh, kdo bylo těch 10???

gabreta ( 29. října 2013 23:28 )

Jestlipak se zase jeho blahorodí připochcalo!Mimo jiné je hodně dobrý,jak Kalousek pořád někde vykřikuje že nejdou do koalice s ANO teď zase se Sosanama a zachvíli přijde zase s nějakou jinou stranou se kterou nepůjdou.Zatim jsem nikde neregistroval,že by je nějaká strana k jednání o koalici zvala!

marmat ( 29. října 2013 22:16 )

Děti jednoduché níže , nevztekejte se, že volby elegantně zvládnul kníže... NEDIVTE SE , ŽE NIKDO NA VAŠE NAIVNÍ VZPRUZELOSTI NEREAGUJE MÁTE VTEK, A MOŽNÁ VÍTE, ŽE NENÍ PREZIDENT, ALE ASI NETUŠÍTE, ŽE UŽ NENÍ ANI MINISTREM.... JE MU ROZUMĚT a "nechrní" v přímém přenosu... SNAD VÁM STÁŘÍ DOPŘEJE, ŽE TROŠKU VYZRAJETE

hejhej ( 29. října 2013 22:13 )

zkratik: Žvaní nesmysly. V parlamentu je více jak polovina nudných proslovů,ale jako poslanec bere prachy, tak nemá co chrápat. Dědek tam nemá už dlouhou dobu co dělat a on ten chudák znovu kandidoval.Možná ani o tom neví

ko.ko.tek ( 29. října 2013 20:36 )

jěště, že nevykřikoval ze snu "Zachrante mě vážení, já chci k volbám"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa