Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš: Vládu by měly sestavit ČSSD a KDU-ČSL, to bych toleroval!

Podle Babiše by měly vládu sestavit ČSSD a KDU-ČSL
Podle Babiše by měly vládu sestavit ČSSD a KDU-ČSL  (Autor: Blesk - Petr Novotný)
Autor: shp, ČTK - 
28. října 2013
07:59

Babiš vidí žluto-oranžově! Podle šéfa hnutí ANO 2011 by vládu měly sestavit ČSSD a KDU-ČSL. ANO by pak takovou vládu mohlo tolerovat, případně s ní spolupracovat. Andrej Babiš to řekl serveru Aktuálně.cz.

„Vládu by měly tvořit ČSSD a KDU-ČSL. To je základ. Jestli oni s námi budou chtít jednat, jestli se domluvíme na podmínkách, pak teoreticky můžeme jejich vládu tolerovat a umím si představit, že se na nějaké spolupráci domluvíme,“ uvedl Babiš.

Budeme se radit s voliči

O případném vstupu ANO do vlády se podle něj hnutí musí poradit. „Musíme se poradit také s voliči. Budeme v této debatě pokračovat ve středu, až se sejdeme s našimi poslanci. Jejich názor v tom bude mít zásadní váhu,“ uvedl s tím, že jemu osobně se vstup ANO do vlády "nezdá moc dobrý".

Ve vedení Agrofertu zůstanu

Jiné varianty sestavování vlády odmítl. „Jiné varianty? A s kým? ODS se za 20 let u moci stala symbolem korupce. (Místopředseda TOP 09 Miroslav) Kalousek je pro podnikatele symbolem korupce taky,“ řekl. Ke svému dalšímu působení v Agrofertu uvedl, že podle zákona zatím nic nebrání tomu, aby jako poslanec ve vedení Agrofertu zůstal.

Babiš to v podstatě vyhrál

Babišovo hnutí ANO 2011 ve volbách skončilo druhé se ziskem 18,65 procenta za vítěznou ČSSD. Řada komentátorů označuje Babiše za faktického vítěze voleb.

mnpv ( 28. října 2013 15:36 )

Njn a jak z toho neschopného stáda chceš vygenerovat, slušné, schopné, neúplatné a nevím jaké osobnosti.

mnpv ( 28. října 2013 15:34 )

A nebo do toho houby jako přistěhovalec vidíš. Jsem dost často venku neměj péči a jak v Německu, Francii nebo Anglii jsou čas od času korupční skandály. Čítankově čistí politici jsou možná jen ve fantazii prostých občanů. Vždycky jdou lidé do politiky aby si prosadili svoje zájmy. Stačí se mrknout na seriál BBC "Ano pane ministře" a "Ano pane premiére". Potom už je to jen hra se slovíčky, říkejme tomu vlast a lid.

karcsil ( 28. října 2013 15:27 )

Keď má rozum s pučistami ako Hašek by Babiš jednať nemal.To čo svára Hašek a jeho dobrodruhovia len zvyšuje napätia a nestabilitu,dvôvera je v ***i.

mnpv ( 28. října 2013 15:27 )

Na a cos čekal?

mnpv ( 28. října 2013 15:26 )

Njn, ani to každý neumí. Spousta lidí se zmůže jen na nadávání a čerpání dávek v hmotné nouzi. Babiš zaměstnává lidi a platí zde daně. Co víc si přát?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa