Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zabijačka v ČSSD šokovala Babiše: Zrazují voliče

Babišovi se nelíbí mocenský boj uvnitř ČSSD, kde chtějí rezignaci po Sobotkovi
Babišovi se nelíbí mocenský boj uvnitř ČSSD, kde chtějí rezignaci po Sobotkovi  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: ČTK - 
27. října 2013
21:32

Šéf ANO 2011, ale zároveň i majitel uzenářského gigantu, kde jsou zabijačky na denním pořádku, tentokrát jednu konkrétní zabijačku odsuzuje. Nelíbí se mu puč v ČSSD, kde chce předsednictvo, potažmo pak první místopředseda Michal Hašek z postu šéfa strany vyšoupnout Bohuslava Sobotku. Prý by tak zradili voliče.

"Jsem šokován, co se děje v ČSSD, protože tahle strana, vítěz voleb, destabilizuje naši politickou situaci, a doufám, že voliči sledují, co se tam děje, a že pochopili, že polistopadovým stranám jde jen o moc a peníze," prohlásil Babiš.

Podle něj by sociální demokracie měla převzít odpovědnost a ukázat, že je jednotná. "Pokud se ČSSD rozdělí, tak zradí vlastně své voliče," uvedl šéf druhého nejsilnějšího volebního uskupení.

Babiš zopakoval, že se mu do otevřené koalice se sociální demokracií nechce. Byl by ale ochoten k toleranci menšinového kabinetu ČSSD, pokud bude akceptovat programové priority jeho hnutí.

"Musíme respektovat vnitřní situaci sociální demokracie a nemůžeme do něho zasahovat. Nezbývá nám než počkat a respektovat rozhodnutí orgánů ČSSD," řekl ČTK Bělobrádek. Šéf lidovců si nemyslí, že by současný vývoj v ČSSD mohl zkomplikovat vyjednávání o koaliční spolupráci.

fitek ( 28. října 2013 20:56 )

TO tady ještě nebylo, aby několik hodin po volbách už slib ČSSD, že budou budovat prosperující stát neplatil a vedení se pustilo do boje o koryta a stát je jim lhostejný. Lituji toho, že jsem volil ČSSD.

wimr ( 28. října 2013 19:27 )

právě že za Masaryka byla ta pravá demokracie, střílelo se do dělníků a na duchcovsku policie zabila plno horníků kteří chtěli pracovat protože jejich děti umíraly hlady, z toho důvodu se po válce chopila moci dělnická třída aby se už nemohlo konat bezuzdné vyvražďování pracujícího lidu policií, jak je vidět byl to nejlepší režim, neboť se žádné předčasné volby konat nemusely, lid si vládl rozumně a spravedlivě

andreslawicky ( 28. října 2013 19:25 )

Jasně ty troubo tak podej stížnost idi.o.te kdo by tu soc.partaj volil když nejsou schopni se dohodnout ani spolu kdy tohle udělal Hašek minulý týden tak socan měl výsledek jako SPOZ

andreslawicky ( 28. října 2013 19:24 )

Tak ještě minulý týden jsi tady žvanil jak nám Mládek bude skákat po hlavě a socan pomalu že nás bude věšet zatím vidím jen to že nemají šanci sestavit vládu a vím jedno že Babiš si nebude špinit ruce jelikož jestli chce do vlády tak musí počítat s tím že socan chce vládnout a né poslouchat a Babiš ten jen zvyklý velet né držet hubu a krok co mu někdo nakuká a on poslechne a ještě jedna věc hradní ožrala asi zapomněl že jak ODS tak TOP 09 jsou v PS a ne jako jeho SPOZ parta v p.r.d.eli

evelajn3 ( 28. října 2013 19:15 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa