Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velké haló na vládě zametli pod koberec: Rozsekne to Rittig? Už je v Praze!

Rozsekne Rittig kauzu údajné korupce v ODS?
Rozsekne Rittig kauzu údajné korupce v ODS?  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: sch - 
11. září 2013
08:41

Velká razie ÚOOZ na vládě, konec Nečase a jeho milenky Nagyové, několik domovních prohlídek, vazeb a výslechů. To všechno se odehrálo za velké pozornosti široké veřejnosti, ale jakoby se po celé kauze slehla zem. Do Prahy ale už přicestoval všemi očekávaný lobbista Ivo Rittig. Rozsekne kauzu?

Podle informací středečního Práva je lobbista Ivo Rittig, který většinu roku žije v Monaku, již v Praze. „Pan Rittig je v Praze a v nejbližší době by měl proběhnout jeho výslech. Tento týden to ale ještě nebude, spíš ten příští,“ řekl deníku důvěryhodný zdroj.

Korupce v ODS

Rittig by mohl vnést světlo do kauzy údajné korupce poslanců ODS, která trvá od loňského ledna. Bandička podnikatelů s ním v čele prý měla vazby do veřejné správy. Ve spojitosti s tím zazněla jména jako je Roman Janoušek, Tomáš Hrdlička nebo Libor Grygárek.

Kamarádi s Nagyovou

Bývalou šéfku kabinetu Petra Nečase Janu Nagyovou Rittig údajně dokonce navštěvoval v Kramářově vile a řešil s ní vztahy uvnitř ODS. „Na kávu“ pozval i on ji k sobě domů, z Nagyové se rázem stal posel dobrých zpráv pro Nečase, kterému dělala prostředníka. Na to si ale Nagyová u výslechu příliš nevzpomínala.

cabogaj ( 13. září 2013 14:30 )

Zuby, nehty si tady tvrď co chceš. Tvoje máma přemýšlela rozkrokem a to je pro tebe dost velké sousto. Vyhledej psychiatra.

itartas ( 12. září 2013 09:15 )

mirka: zklidni hormon slepče! Kdo nevidí a neslyší, ten se pohybuje ve tmě a to je přesně tvůj případ.

itartas ( 12. září 2013 09:13 )

japo: pokud bylo nějaké sledování nezákonné, tak to měl obe-s-rát někdo úplně jiný. Ten, který velí takové složce a jeho podřízení neznají předpisy nikoliv něčí sekretářka. To chceš tvrdit, že kdyby zavolala na gen. štáb a chtěla zlikvidovat třeba letiště Mošnov, tak by se to jako stalo? Nenech se vysmát, Nagyová byla použita, protože se šlo po Nečasové vládě, ona byla pouze záminka.

itartas ( 12. září 2013 09:10 )

mirkam: křupan jsi ty. Už výraz souložnice to dokazuje.

itartas ( 11. září 2013 20:05 )

defacto: Nečase nebo jiného politika, ty bys tekl tak či tak! Je mi tě upřímně líto. Byl jsi s tím u psychiatra? Myslím, že máš slušný nárok na psychiatrický nález.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa