Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zhrzená Peake: Včera odložila podprsenku, dnes složila funkci

Peake včera zahodila podprsenku a dnes sekla s funkcí předsedkyně strany.
Peake včera zahodila podprsenku a dnes sekla s funkcí předsedkyně strany.  (Autor: Blesk - Karel Kopáč, ČTK, archiv Blesku)
Autor: sch, ČTK - 
8. srpna 2013
09:52

Nejdřív ze Sněmovny odešli zrádci Úlehla s Floriánem, následovala je Peake. Stojednička Němcové se tak při hlasování o důvěře vládě rozpadla. Slovo dalo slovo a zhrzená Karolína Peake se rozhodla, že poté, co zahodila podprsenku, sekne s fukncí předsedkyně strany LIDEM.

Peake tento postup zvolila poté, co svou neúčast při hlasování oznámili poslanci ODS Tomáš Úlehla a Jan Florián, čímž padla většina někdejší vládní koalice o síle 101 hlasu. Rusnokův kabinet ani tak důvěru nezískal.

Neshodnu se s kolegy

"V zásadních věcech politického dění se můj názor rozchází s názorem poslanců LIDEM - liberální demokraté a nezařazených. Považuji za správné neblokovat ze silové pozice předsedkyně průchod většinového názoru poslanců a zároveň nechci prosazovat, co sama považuji za správné, proti vůli poslanců," napsala Peake. Podle ní strana LIDEM potřebuje někoho, kdo "má sílu pokračovat". V prohlášení zdůraznila, že věnovala rok a půl snaze o vybudování strany a o stabilní a férovou spolupráci s koaličními partnery.

Následovala duo zrádců

Poté, co Florián a Úlehla ve středu oznámili, že se hlasování nezúčastní, Peake prohlásila, že ODS porušila dohodu o 101 hlasech, takže dohoda nemá cenu, a nezúčastnila se hlasování. Uvedla, že jediným řešením současné situace jsou předčasné volby. "Požádala jsem předsedu klubu TOP 09, aby připravil podpisovou listinu k rozpuštění Sněmovny, kterou podepíšu," řekla později novinářům Peake.

Členové klubu LIDEM byli ve středu změnou postoje Peake zaskočeni, prý jim nevysvětlila, proč změnila názor. "Kolegové ze strany se mne samozřejmě snažili přesvědčit. Chápu jak jejich argumenty, tak i to, že jsou na mne naštvaní," řekla dnes v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

popocatepetl ( 10. srpna 2013 10:03 )

Asi už má nějaký lukrativní džob! Nebo její manžel, kterého v roce 2007 vykopl Unipetrol kvůli podezření z těžké korupce!!! Také její a jeho zázračně prodaný dům v Troji a desítky nevysvětleně vydělaných, navíc utajeených, milionů... Prostě páreček! A tohle v Česku vydrželo 3 roky vegetovat ve vysoké politice a předtím mnoho let v lokální (se stejnými zkušenostmi - a) přeběhlictví ze strany do strany, až konečně narazila na jednu, která byla ochotna uspokojit její nezřízené ambice a dát ji na kandidátku do parlamentu, b) pakovaná podezření z korupce, c) jednání zákeřné, pokrytecké a všehoschopné hokyně.)

popocatepetl ( 10. srpna 2013 09:52 )

Ba ne, u ní sedí přirovnání ke kryse obecné jako k nikomu jinému. Rychle šplhající jedinec žijící ve vysokých úrovních a vysokých patrech. zneužívající prostředí, které si pro sebe vybudovali lidé, a z výšky na ně svým kálením šířící mor a jiné nemoci. V našich končinách už naštěstí v přírodě a obydlích je zkušeností s krysami obecnými málo (na rozdíl od potkanů a různých druhů myší), jinak by tu podobnost okamžitě viděl každý!

popocatepetl ( 10. srpna 2013 09:51 )

Ba ne, u ní sedí přirovnání ke kryse obecné jako k nikomu jinému. Rychle šplhající jedinec žijící ve vysokých úrovních a vysokých patrech. uneuřívající prostředí, které si pro sebe vybudovali lidé, a z výšky na ně kálením šířící mor a jiné nemoci. V našich končinách už naštěstí v přírodě a obydlích je zkušeností s krysami obecnými málo (na rozdíl od potkanů a různých druhů myší), jinak by tu podobnost okamžitě viděl každý!

popocatepetl ( 10. srpna 2013 09:39 )

popocatepetl ( 10. srpna 2013 09:38 )

Omluva za překlepy, příliš malá klávesnice (na cestách).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa