Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Úlehla a Florian nechali Němcovou na holičkách: Budou předčasné volby?

Úlehla a Florian nechali Němcovou na holičkách, opustili sál a nebudou hlasovat. Budou předčasné volby?
Úlehla a Florian nechali Němcovou na holičkách, opustili sál a nebudou hlasovat. Budou předčasné volby?  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, ČTK)
Autor: ČTK - 
7. srpna 2013
20:58

Poslanci Tomáš Úlehla a Jan Florian z ODS opustili před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka sál. Krok poslanců sníží počet hlasů, který musí Rusnokova vláda na svou stranu získat, především ale bude znamenat, že bývalá koalice ve Sněmovně nedisponuje 101 hlady. Pokud se to potvrdí, bude TOP 09 pro předčasné volby.

"Dnes jsem měl těžké rozhodování: na jedné misce vah pokračující politické tahanice a rozpočtové provizorium a na druhé vládu jmenovanou prezidentem," začíná své prohlášení Florian. "Hlasovat proti vládě Jiřího Rusnoka znamená další rok neřešení palčivých problémů, které naší zemi trápí," uvádí dále s tím, že je třeba začít hned.

"V jiném případě nás čeká další rok politického marasmu a znechucování voličů, kteří by začali odmítat i demokracii jako takovou," píše. Proto se prý na dnešním jednání rozhodl nehlasovat proti úřednickému kabinetu.

"Dnes jsem se rozhodl nehlasovat proti vládě Jiřího Rusnoka. Současně jí ani nepodpořím. Rozhodl jsem se tak pro postoj, který není sice výhodný pro mne, ale je dobrým řešením pro Českou republiku i pro ODS," uvádí ve svém zdůvodnění zase Úlehla. Podobně jako Florian i on argumentuje tím, že je třeba řešit otázky vysoké nezaměstnanosti, podpory podnikání nebo nastartování ekonomiky.

weirdov ( 9. srpna 2013 07:30 )

v ods jsou vychovani klausem, takze bezpaterni chovani se dalo cekat

itartas ( 8. srpna 2013 12:26 )

ODS definitivně spáchala sebevraždu a ti dva šašci se zaprodali a budou napříště zrazovat zase v jiné straně!

itartas ( 8. srpna 2013 12:23 )

..to vytřel, ale myslím, že nadešel čas, aby nemyslel na ty své hrátky, ale na lidi!

itartas ( 8. srpna 2013 12:22 )

ten měl žvanit na komunistických sjezdech, tam by bezpochyby zazářil!

capitan_jorge ( 8. srpna 2013 10:12 )

Tak to vypadá, že kapři si nakonec svůj velmi výživný rybník vypustí. Paní knihovnice upadala do nekontrolovaných amoků, když Zeman vypustil "Krakena" a požadoval 101 notářsky ověřených podpisů modrozm*rdů a spol. Takže, paní Miroslavo, už jste vzala na vědomí, že to není "průchozí"? Velmi průchozí však byly slovní průjmy posranců bývalé (?) koalice a capo di tutti capi le grande Mirdo. Šatlava už čeká.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa