Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hlasování o vládě se odkládá. Bouře zničila hlasovací zařízení. Že by zásah všemohoucího?

Autor: vlb - 
7. srpna 2013
10:20

Pěkně to začíná. Noční bouře poškodila hlasovací zařízení ve sněmovně, takže poslanci nemohou hlasovat o Rusnokově respektive Zemanově vládě. Na internetu hned začaly kolovat ironické komentáře, že to byl zásah vyšší moci. 

Zahájení dnešní schůze Sněmovny k vyslovení důvěry úřednické vládě Jiřího Rusnoka zkomplikovala porucha hlasovacího zařízení. "Nefunguje nám technika, nemůžeme hlasovat ani o ověřovatelích," poznamenala předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová. Světelná tabule, na níž se zobrazují údaje o schůzi, nebyla v provozu.

Rozhodnou dluhy?

Dluhy. Důvod, proč možná vláda důvěru nezíská. Poslanci splácí mnohdy i milionové částky. Podle daňových přiznání je dlužníkem takřka každý čtvrtý zákonodárce. V rozdělené Sněmovně je přitom každý hlas důležitý.

Rusnok dostane podporu od 54 poslanců ČSSD, 11 poslanců VV a 26 komunistů. Při plném obsazení Sněmovny (kdy David Rath je u soudu a Roman Pekárek ve vězení), ale potřebuje hlasů minimálně sto. Pomoci mohou nezařazení. Například Josef Dobeš, který má hypotéku 3,1 milionu, řekne vládě ano. Dalších 8 hlasů by mohl sehnat prezident Miloš Zeman, který vládu osobně podpoří sněmovním projevem.

 

V případě, že Rusnok neuspěje, sestaví strany bývalé vládní koalice ODS, TOP 09 a Lidem stínovou vládu. „Pak nás snad Miloš Zeman jmenuje,“ věří šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg. Plán má i v případě, že Rusnok důvěru získá. „Pak přijde na řadu hlasování o předčasných volbách.“

I tihle dluží peníze

Josef Dobeš (HPS) 3,1 milionu hypotéka
Jana Černochová (ODS) Skoro 2 miliony hypotéka
Tomáš Úlehla (ODS) 3,8 milionu hypotéka
Martin Vacek (nestr.) 4,2 milionu hypotéka
Viktor Paggio (LIDEM) 3,3 milionu hypotéka
Miroslav Jeník (ODS) 1,1 milionu překl. úvěr
Jan Vidím (ODS) 3,9 milionu půjčka
Jan Čechlovský (ODS) 2,5 milionu hypotéka
Radim Vysloužil (nestr.) 1,2 milionu hypotéka
Josef Tancoš (ČSSD) 1,5 milionu hypotéka

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vizard ( 8. srpna 2013 10:38 )

Itartas, ty měníš své názory, jako já ponožky.

vizard ( 8. srpna 2013 10:36 )

Máte pravdu, hlavně s tím salámem. O dobrý salám v této zemi nezakopneš.

vizard ( 8. srpna 2013 10:35 )

petrusaa ( 7. srpna 2013 20:52 )

„Je nejvyšší čas ukončit vaše zasedání, jež jste zostudili opovrhováním vším dobrým a poskvrnili všemi neřestmi. Nejste než sebranka a odpůrci blahodárné zprávy. Nejste než nájemní ničemové. Svou zemi byste prodali za kus bídného žvance jako Ezau, svého Boha zradili pro pár drobných jako Jidáš. Je ve vás vůbec něco dobrého? Existuje nějaká hanebnost, jež by vám nebyla vlastní? Věřící nejste o nic víc, než můj kůň. Zlato je vaším Bohem. Kdo z vás neumlčel své svědomí za úplatek? Je mezi vámi alespoň jeden, jenž by sebenepatrněji hájil zájmy Commonwealthu? Vy mrzké děvky! Což jste svým nestoudným pletichařením a podlostmi neznesvětili toto posvátné místo a z Božího stánku neučinili doupě lotrovské? Jak hnusně odporní jste celému národu, jenž vás pověřil k napravování křivd! Tak tedy! Seberte si své saky paky, zamkněte za sebou a ve jménu Boha, jděte!“

75pedro ( 7. srpna 2013 20:13 )

Dnes se OPĚT prokázalo, že žádná 101 neexistuje, návrat vlády kmotrů je prostě nereálný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa