Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

NÁZOR: Rusnokova vláda je vláda pastafariánců, seberte jim občanku

Vláda pastafariánů...
Vláda pastafariánů...  (Autor: Blesk)
Autor: sch, pk, red - 
2. srpna 2013
19:09

Když jmenoval Jiří Rusnok ministrem kultury Jiřího Balvína, zdálo se, že chce svou vládní sbírku bývalých komunistů doplnit pro změnu o jednoho člověka napojeného na pražské kmotry. Poslední vývoj však svědčí spíš o tom, že Jiři Rusnok do své vlády jmenoval přívržence náboženské sekty pastafariánců.

Ti věří, že svět stvořilo Létající špagetové monstrum a vzhledem ke své víře musí nosit na hlavě neustále cedník. Což by tak odpovídali jejich image na venek, jenž vnímá široká veřejnost, která musí jenom mlčky pozorovat, jak se vláda, kterou v Česku nikdo, kromě prezidenta, nevolil.

Pastafarián č. 1 - Škatulata-master Jirka Balvín

Co jiného může mít na hlavě třeba zmíněný Jirka Balvín, který nejprve ve čtvrtek večer odvolal ředitele Národního divadla Jana Buriana, aby ho poté na nátlak divadelníků, v pátek ráno musel potupně vzít zpět.

Pastafarián č. 2 - Kouzelník Honza Fischer

Žito 44 by mu měl co závidět, na rozdíl od nového ministra financí Jana Fischera totiž dokázal vykouzlit tak maximálně pokousaný prst od žraloka. Fischer – to je jiná kapacita. Poté, co vyhořel v prezidentských volbách, kvůli čemuž zmizel ze štábu rychlostí blesku, nasekal za kampaň milionové dluhy. A když mu přišla nabídka na ministra financí, jako mávnutím kouzelného proutku získal od sponzorů pět milionů během šesti dní a rázem mohl získat klíč od státní kasy. Ideální muž na sestavování rozpočtu, nemyslíte?

Pastafarián č. 3 - Decák Martin Holcát

Boduje i ministr zdravotnictví Martin Holcát. Nejprve bez důvodu vyhodil ředitelku psychiatrické léčebny na Olomoucku a teď prohlásil, že šest decáků vína a tři panáky, což je přiznaná denní dávka prezidenta Zemana, není extrémní pití. Tak to už je "na palici".

Pastafarián č. 4 - Pecina, to je pecka!

Ministr vnitra Martin Pecina se do toho opřel, „jak se sluší a patří“. Jestli není až příliš aktivní. To, že si chtěl posvítit na zoubek exministra financí Kalouska, to ho šlechtí... Ale jestli je v pořádku tvrzení, že stát nezruinuje 750 milionů na nové policisty a hasiče, to je otázka.

Pastafarián č. 5 - Koníček nemá žádný Toníček...

Kámoš kmotra Romana Janouška exprimátora Pavla Béma teď šéfuje na ministerstvu práce a sociálních věcí. Exšéfa Lesů ČR Františka Koníčka častují v odposleších jako „mrtvýho koně“.

Pastafarián č. 6 - samotný premiér Rusnok, to je kapacita!

Zkrátka se zdá, že premiér Rusnok do své vlády obsazuje přednostně samé pastafariánce s cedníky na hlavě. Což je ale v ČR při focení do občanek zakázáno. Rusnokova vláda je přesto vládou pastafariánců, seberte jim občanku.

Boom

Pastafariánství bude, zdá se, novým boomem. Už teď mají na úřadech velké problémy, protože nevědí, jak se s návalem „cedníkářů“ vypořádat. „Z celé republiky k nám volají úřady, jsou zděšené a rozhozené a ptají se, jak mají s lidmi s cedníky na hlavě zacházet,“ řekla v rozhovoru pro Českou pozici vedoucí oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Zdeňka Tomášová.

hejhej ( 5. srpna 2013 16:34 )

Hloupý článek.Parlament,kterým se ohání trojkolka je spolek kriminálníků,někteří vyšetřování, někteří odsouzení a mnohé vyšetřování a následné odsouzení čeká. Budoucí "premiérka" se jeví při svých projevech, kdy mele pořád dokola pár vět, že je hloupá.

komentator ( 3. srpna 2013 10:17 )

Souhlas Dzery!!! Odéesáci Nečas, Topolánek, Nagyová nebo recyklovaní černo***níci Kalousek,Parkanová,krysí tlama Drábek nejsou žádní pravičáci! Je to banda neskutečných pravicových zlodějů, kteří systematicky dojili a dojí státní kasu! Zlodějskou českou pravici je nutno postavit mimo zákon!!

radar666 ( 3. srpna 2013 10:03 )

Autor článku se asi zbláznil. Pastafariáni mu vadí( jistě mu ještě nestihli nic udělat )ale banda modrých zlodějů v čele s bývalým černopr..lníkem,kteří odírali celý stát mu nevadí. Zřejmě mu z těch ukradených peněz občas taky něco káplo,jinak by nemohl pustit do tisku takovou krávovinu.Ovšem jeden omletý ,Topolánovský argument tu stále kraluje :Když nevíš kudy kam,když jsi všechno zvoral a jsi v hajzlu,jsou tu stále komunisti a ty za to můžou .Jak ubohé !

komentator ( 3. srpna 2013 09:59 )

Není krajně podivné, že Rusnok, který byl členem ekonomického poradního orgánu Nečasovy vlády (Rusnok a spol. připravili Nečasovu ekonomickou reformu ve prospěch bohatých) je premiéem levicové vlády? Copak ekonomom Rusnok nepodpořil všemi deseti jako člen tzv.NERVu(Národní ekonomická rada vlády) prudké snížení daní a sociálních odvodů bohatým a lidem s velmi vysokými příjmy? Copak Rusnok jako člen NERVu radícímu Nečasovi a Kalouskovi neprosazoval snížení sociálních dávek zdravotně postiženým? Copak Rusnok jako šéf soukromého penzijního fondu ING neprosazoval každoročné vyvádění desítek miliard korun z penzijního systému? Copak tohle dělá levicově orientovaný politik? Není Rusnok krajně pokrytecký, když se z pravicového ekonoma prosazujícího ekonomické reformy šité na míru bohatým a posluhující soukromým zahraničním penzijním fondům stává "levicový" premiér?

henes ( 3. srpna 2013 09:40 )

Ještě štěstí ,že nekradou modrý p.osraný ptáci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa