Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Plat Jany Nagyové: Milion ročně + milion odměny. Zveřejnil to státní úředník

19.6.2013
19.6.2013  (Autor: Blesk)
Autor: sch, ČTK - 
2. srpna 2013
15:27

Aférka expremiéra Petra Nečase a šéfky jeho kabinetu Jany Nagyové dala do pohybu obrovské politické kry! Po razii ve Strakově akademii, zatýkání a nové úřednické vládě přišla další zpráva, která mnohým vyrazí dech. Platy a odměny těch nejvyšších dosahovaly milionů korun! Samotná Nagyová brala 900 tisíc ročně a k tomu si na odměnách přišla na další více než milion!

O platech na vládě se obyčejnému Čechovi může jenom zdát. Zřejmě právě kvůli penězům, které přilítly tamním špičkám ročně na účet, jsou platy ostatních smrtelníků tak bídné.

Třeba takový bývalý vedoucí úřadu vlády Lubomír Poul, člověk, kterého skoro nikdo nezná, bral ročně 1,17 milionu korun a k tomu další odměny, které loni činily 1,7 milionu korun.

Nagyová brala přes dva miliony ročně

Bývalá vrchní ředitelka kabinetu a přítelkyně expremiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová si v posledních dvou letech zřejmě přišla až na 998 tisíc korun ročně, k tomu dostávala statisícové odměny. Ty za rok 2011 dosáhly 1,22 milionu korun.

Vedoucí úřadu to rozsekl

"Chceme tímto postupem transparentně ukázat, jak bylo nakládáno s veřejnými prostředky. Vrcholní státní zaměstnanci musejí počítat s tím, že jejich plat podléhá zvýšené kontrole a není možné donekonečna tajit, jakou mzdu za svou práci dostávají. Věřím, že se tak úřad vlády tímto krokem stává otevřenějším a transparentnějším," uvedl ke zveřejnění současný vedoucí úřadu Radek Augustin.

hejhej ( 5. srpna 2013 16:44 )

Nečas si vydržoval milenku za státní peníze. Okrádal stát, zloděj.

osinek ( 3. srpna 2013 21:57 )

Je nejvyšší čas postavit zlodějskou ODS a TOP 09 mimo zákon!! Ti zlodějští pravicoví gauneři, ti Kalousci, Nečasové, Parkanky, Nagíny (Vagíny) Nagyové, krysí tlamy Drábkové musí jít za mříže! Nečas spolu se svou kuběnou Nagyová musí vrátit alespoň část milionových odměn, které pologramotná kantýnská Vagína Nagyová naprosto neoprávněně dostala ne za práci ale za ***-í se svazákem Toljou Nečasem. Lidi, přece se nenecháme okrádat tím odéesáckým a topáckým póvlem! Pokud Nečas s nagyovkou ty peníze nevrátí, tak si pro ty peníze přídeme sami! Ti šmejdi rozkrádali peníze daňových poplatníků!!

vizard ( 3. srpna 2013 10:01 )

Odporný zlodějský hnus. Co čekat od ODS?! Podvody, lži, korupci, okrádání, špehování, zneužívání pravomoci, špatné zákony, nekvalitní provedení reforem, zadlužování státu, obcházení vyběrových řízení, trafiky, uplácení, napojení na kamarády kmotry, zastrašování justice a policie, odklánění peněz, nedodržování zákonů a předpisů, benevolence k trestné činnosti politiků ... Vagína Nagyová vypadá, jak agresivní čokl, ta její dr.žka je fakt dost odporná, tak na ránu mezi voči!!!! Nečas je nejhorší politik od roku 89´.

zadnice ( 3. srpna 2013 09:03 )

Tedy Nagyová musela a musí přenáramně "uspokojovat" muže ve svém okolí.

weirdov ( 3. srpna 2013 00:34 )

to je rychta, nahrabou prachy a pak se nikam nevejdou, nemaj zadny mantinely,pocitaj,ze lidi si to nechaj libit donekonecna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa