Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zemanova estráda: Z hledání premiéra si dělá p*del a Mynář je jeho šašek, tvrdí právník z ČSSD

Advokát Vyvadil ostře zkritizoval Miloše Zemana za jeho postup při hledání nového premiéra
Advokát Vyvadil ostře zkritizoval Miloše Zemana za jeho postup při hledání nového premiéra  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
1. srpna 2013
12:22

Prezident Zeman sklízí za své řešení politické krize pořádnou kritiku. Další se objevila poté, co hradní kancléř Mynář oznámil, že pokud Rusnokova vláda nedostane 7. srpna důvěru, je ve hře i jmenování druhé úřednické vlády. Nedostala by tak šanci ani Miroslava Němcová (ODS), ani Bohuslav Sobotka (ČSSD). A právník Jiří Vyvadil, člen sociální demokracie, to shrnuje lakonicky: Miloš si ze všech dělá prostě p*del.

Rusnokova vláda doufá, že přežije hlasování o důvěře. Příliš se jí však nevěří. A na Hradě je ve hře i varianta, že se úřednickou vládu pokusí sestavit na druhý pokus někdo jiný. Oznámil to Zemanův kancléř Mynář. "Tato třetí alternativa, že by pan prezident uvažoval o oslovení někoho jiného, je také na stole," uvedl Mynář pro server Aktuálně. První dvě varianty jsou, že Zeman pověří sestavením vlády buď ODS, nebo ČSSD.

"Už se fakt jenom směji. Je to komedie ve stylu režiséra Trošky. Miloš si už ze všeho dělá p*del. Takže si už počkám na 3. pokus. Ten alespoň nebude z toho dělat tuhle kovbojku," okomentoval na svém profilu na facebooku advokát Vyvadil (ČSSD) poslední dění kolem hledání nové vlády.

Vyvadil (ČSSD): Závažné důsledky Zemanovy cukrovky?

"Zeman a jeho šašek (Mynář) se za tento měsíc tak odrovnali, že už nemá smysl ani tento první pokus, brát vážně. Prostě Zemanovi je nutno pravomoce jmenovat předsedu vlády odejmout. Jen jsem netušil, že cukrovka má tak závažné důsledky," dodal rozhořčeně Vyvadil. Jde tak o jednu z vůbec nejostřejších kritik, které Zeman čelí od doby, kdy se rozhodl pro úřednickou vládu s Jiřím Rusnokem v čele. Ta bude o důvěru usilovat 7. srpna ve Sněmovně a zatím to nevypadá, že by ji mohla dostat.

Sobotka (ČSSD): Úřednická vláda je šidítko

Zvlášť proto, že s podporou výrazně váhá i lídr ČSSD Sobotka, kterému se nelíbí vláda plnou Zemanovců a označuje ji za jakési "šidítko" na lidi. Varuje také před tím, aby jeho vlastní strana nebyl při rozhodování řízena "z okolí prezidenta republiky, nebo dokonce z okolí strany SPOZ".

Ve prospěch Rusnokovy vlády se však otevřeně vyjadřuje Sobotkův spojenec Michal Hašek. "Já mu nechci brát právo na to, aby se vyjadřoval. Pokud cítí situaci tak, jak ji popisuje, pokud má takovéto přístupy a postoje, tak má přirozeně právo na to, aby je zveřejnil," dodává Sobotka pro Hospodářské noviny a doufá, že ČSSD nakonec zůstane jednotná.

Němcová (ODS): Zeman oklamal Kubu a chce rozvrátit sto jedničku

Jednotná chce zůstat i bývalá vládní koalice, ve které jsou otazníkem především hlasy poslanců za LIDEM. Miroslava Němcová (ODS) však nadále doufá, že má podporu 101 hlasů ve Sněmovně. A tak s napětím vyhlíží blížící se hlasování. "Je to první hlasování, které může ukázat, že sto jednička existuje," říká Němcová v rozhovoru pro MF Dnes.

"Tato vláda bude podle mého hlubokého přesvědčení vykonávat pouze strategické záměry Miloše Zemana. Kvůli tomu si ji také jmenoval," varuje Němcová, podle které není náhoda, že Zeman zveřejnil fotografii, jak na jednání do Lán s Rusnokem a spol. přijel i aktuální lídr ODS Martin Kuba. Prý kvůli situaci v energetice, nikoli jednání o podpoře, bránil se Kuba. Němcová však tvrdí, že Zeman Kubu přelstil a touhle fotkou chtěl nabourat jednotu pravicové sto jedničky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

scaramonte ( 6. srpna 2013 09:52 )

oprava: "šplechty" - sorry! Myslel jsem v tencích tehdejší doby I se člověk občas ještě bezděčně přitom všem tragickém okolo i zasměje ...

scaramonte ( 6. srpna 2013 09:50 )

Jenže páni bohužel zrušili i vojnu a brannou výchovu mládeže, takže dneska už nikdo ani ten kvér neovládá. Když jsem četl o revouci 1848 v jednom životopse Mánesa, tak tam byli na barikádách i studenti, páč měli předvojenskou přípravku, chodili do střeleckých spolků a dívka co pálí na tom slavném obrázku barikády pod Prašnou bránou prý byla dcera lesníka z Křivoklátu! Taky c. a k. poskoče v mundůrech pěkně do křiva klátila Kéž bychom dnes měli takový národ zpět. Nyčko si akorát necháme od pánů a jejich lokajíků srát na hlavu a ještě musíme číst tyhle jejich pánama placený šlechty ...

scaramonte ( 6. srpna 2013 09:44 )

Seš kreten - ta hranice je nesmyslná a nelegitimní. SPOZ měla skoro 5 % voličů, což jsu desítky tisíc, ty imbecile, LIDEM nekandidovala a kdyby jo, neměla by ani setinu procenta, protože lidi volili Radetška Johnetška, a ně nňákou píchu Peaku. A kde ho teďkon máš toho Johnetška? F ***i! A tak peaka co nezastupuje než hrstku lidí co se vejdou do výtahu (5 poslnců=členů), tak má ňákou legitimitu? Od koho pak? To pa rovnou může Langrostapo nebo jiný hovada co si tě vydržujou najmout 10 agentů a nasadit je do každý konkurenční partaje a po jejich zvolení do PS jim dát pokyn k přstupu a tak výsledky drahejch voleb zvrátit. Nač pak nějaký volby? Ať je teda král-absoulutista a ten ať jmenuje vládu pánů a když se pak lidi naserou, ať teda maj legitimní nárok vzít kvéry a jít na barikády jak tomu bylo za starejch dobrejch časů a nedělat z nich takovým způsobem voly!

yosan ( 6. srpna 2013 07:45 )

Jsi osel,jak je možné že komouši v 1989 končili a aktivem?Země byla nezadlužená a jaká byla obrovská výstavba bytů v každém městě.Havel nazývající tyto paneláky králíkárnami později prodávali pánům Bakalům a podobným za hubičku.Tito nasadili nájemníkům nájem jako prase a lidé teď nemají ani na nájem.A že nebylo určité zboží..komouši si také mohli půjčit prachy a nakoupit banány,pomeranče atd. ale nechtěli aby tato republika nežila na dluh což se nyní děje.Kdo ten relativní blahobyt jednou zaplatí?

yosan ( 6. srpna 2013 07:25 )

Jsi osel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa