Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Cukrovkář Zeman: Sbohem, jitrničky! Upraví mu jídelníček, k běhu ho ale nutit nebudou

Autor: poe, simao - 
1. srpna 2013
09:27

Potvrzeno! Za vrávoravý krok prezidenta Miloše Zemana (68) nemůže jeho vášeň k alkoholu, ale bolest. Ta je způsobena cukrovkou a následným horším vedením nervů v nohou. Cukrovkáře Zemana tak čekají změny - upravíme mu jídelníček a pokusíme se nastolit pravidelnější režim, prozradil ministr zdravotnictví Martin Holcát.

I když hlavu státu bolí nohy, o své zdraví už se strachovat nemusí. Nově jej bude střežit dvanáctičlenné lékařské konzilium, v jehož čele bude současný ministr zdravotnictví Martin Holcát (59). Své místo v týmu ovšem podle MfD najde i uznávaný terapeut Pavel Kolář (50), který se staral i o oba předchozí prezidenty.

Noční muka

Zeman je velký milovník kvalitního vína a slivovice. Ani jeden z těchto nápojů prý ale podle Koláře nemůže za jeho vratkou chůzi. „Problém pana prezidenta spočívá v tom, že má v oblasti nohou horší vedení nervů, což vzniká u určitého procenta lidí s cukrovkou. Pro představu je to, jako byste měl od kotníků dolů protézy a necítil zem, po které chodíte,“ nastínil Kolář a dodal: „Velmi často s tím jsou spojeny i noční bolesti, kvůli kterým prezident přišel. Ten pocit je horší, když musí déle stát a rozejít se. Nemá takovou stabilitu, a chůzi tak musí kompenzovat z kyčelních a kolenních kloubů. Na základě toho si snáz podvrtne kotník nebo si přivodí jiné zranění.“

Zeman musí pozměnit jídelníček. Běhat ale nebude

Vedle alkoholu Zeman holduje však i dobrému jídlu. S kaloriemi si však hlavu příliš neláme. Jenže bude patrně muset. Kvůli cukrovce. "Není to nikterak vážné, cukrovku má v této zemi milion lidí. Ovšem je třeba, aby pan prezident pozměnil jídelníček," uvedl ministr zdravotnictví Holcát.

Cukrovka se přitom stává jednou z nejrozšířenějších civilizačních chorob, které napomáhá nejen špatný jídelníček, ale i špatný životní styl celkově. Především nedostatek pohybu. "K běhu pana prezidenta nutit nebudeme, ale pravidelný režim by mu prospěl," podotýká ministr, který však neprozradil, jaké hodnoty cukrovky Zemanovi naměřili.

Sbohem, jitrničky

Zeman se přitom netají oblibou v české kuchyni. Jenže vedle sladkého vadí diabetikům právě i maso a masné výrobky, potvrdila poslední studie IKEM. A Češi přitom patří mezi vyhlášené "masožrouty". "Maso obsahuje vysoké množství tuků - cholesterolu a nasycených mastných kyselin, živočišných bílkovin a hemového železa. Všechny tyto prvky jsou rizikovými faktory rozvoje onemocnění," vysvětluje v Právu doktorka Hana Kahleová z Centra diabetologie IKEM.

mnpv ( 3. srpna 2013 20:41 )

Když už tak syslovi, troubo.

e.44 ( 2. srpna 2013 11:21 )

Že vám do toho lezu.....Ta fotka s jitrnicemi je z doby kdy ještě prezidentem nebyl.....Ale ta fotka, kde vypadá jak totální troska vytažená od popelnice a navlečená do kvádra, ta je z doby jeho prezidentování, takže souhlas s abzk ...i fotka z WC by toho vožralu míň shazovala (pokud by na ní neblil) než fotka tý trosky

itartas ( 2. srpna 2013 09:05 )

abzk: proč do toho taháš měřítka? Nemyslím si, že je normální zveřejňovat hlavu státu v kostkované košili s jitrnicemi téměř u huby zrovna tak, jako v pyžamu či jak se válí po zemi. To bychom se za chvíli mohli dočkat i fotografií jak vykonává malou potřebu na WC, což by ho dle tvého pohledu stavělo rovněž na úroveň normálního člověka.

mrdkazeman ( 2. srpna 2013 03:07 )

Ty jsi taky kriple ještě nezdechl?

mrdkazeman ( 2. srpna 2013 03:05 )

Krakonoš,proč se nezabiješ?Udělal bys líp,protože za chvíli už s rozvraceči jako jsi ty nová,demokratická vláda zatočí.A věř mi ty z.mrde zasranej,že já si s tebou dám tu práci a zjistím kdo jseš.A pak si spolu promluvíme o tom jak rozvracíš lidi a podsouváš jim scestné myšlenky a věř mi frajere-to se ti nebude eklovat.Pokud se ti tady něco nelíbí,táhni do Sev.Koreje,tam budeš mezi svými.A v relativním bezpečí.Alespon dočasně!A přiber si s sebou na cestu to Zemanovic prase bradavičnatý!!!

Zobrazit celou diskusi