Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kočí: Povím vám, proč Dobeš hájí Bátoru!

Video se připravuje ...
Autor: jos - 
4. září 2011
21:37

VIDEO: Nezařazená poslankyně Kristýna Kočí (26) redaktorům Blesk.cz popsala, proč je Ladislav Bátora (59) tak důležitý pro ministra školství Josefa Dobeše (VV). "Jedinou kvalifikací extremisty Bátory pro působení na ministerstvu školství, jakou Dobeš na zasedání poslaneckého klubu Věcí veřejných uvedl, je doporučení z Hradu," popsala podivné spojenectví Kočí.

"Když Dobeš na jednání poslaneckého klubu Věcí veřejných vysvětloval působení Bátory na ministerstvu školství, tak uvedl, že je to na pokyn Hradu. Dobeš řekl, že je potřeba Bátoru na ministerstvo umístit, neboť je potřeba prohlubovat dobré vztahy s prezidentem Klausem," popsala Kočí, jak a proč se Ladislav Bátora na ministerstvu ocitnul.

Exkandidát nacionalistické Národní strany a předseda hnutí D.O.S.T. Ladislav Bátora byl od počátku vnímaný, jako člověk s extremistickými názory, mnozí se ho nebojí označit za člověka inspirovaného fašismem. I členové Věcí veřejných byli nejprve v šoku, že si ho Dobeš na ministerstvo bere.

"Působení Bátory na ministerstvu školství nejprve kritizovala i poslankyně Dagmar Navrátilová nebo kolegyně Drastichová. Ta nevole zaznívala z mnoha stran, dokonce i Radek John byl proti. Ovšem tato debata probíhala, když majitel Věcí veřejných Vít Bárta nebyl přítomen, tudíž se pak musela opakovat. Bárta mezitím jednotlivé kritiky obešel a vysvětlil jim potřebu mít dobrý vztah s Hradem," uvedla Kočí.

"Myslím, že Ladislav Bátora se nyní chce hlavně zviditelnit a připravit si mediální prostor pro vznik nové strany a oslovení potenciálních voličů. Pro prezentaci extremistických názorů se mu velmi hodí, že je v takto vysoké funkci," domnívá se Kočí.

Postoj TOP 09 k Bátorovi je trapný, uvedla Kočí

Zatím poslední skandál, který Bátora vyprodukoval, byla urážka ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, když ho nazval "starým prskajícím chudáčkem". TOP 09 reagovala podrážděně, ale nakonec se spokojila s Bátorovým přesunutím na jinou pozici.

"Nerozumím postoji Karla Schwarzenberga a TOP 09. Jestliže jim šlo nejprve o to ukázat, že Topka se staví proti prorůstání extremismu do veřejné správy, pak souhlas s přesunutím nebo dokonce povýšením pana Bátory, hodnotím jako nešťastný," uvedla Kočí, která celou přestřelku mezi Bátorou a Schwarzenbergem kvůli celkovému rozuzlení hodnotí jako velmi trapnou.

arapa ( 6. září 2011 00:47 )

Slečna je mladá, snad by měl být nějaký korektiv, od kolika let lze být poslancem? Každý psycholog praví, že sociální dospívánhí je pomalejší, tak snad pro všechynod 35? Nutná změna zákona. Z psychologie bych volila další známou studii o - face a body language pana Bátory. Je asi nějakým ledoborcem pro cosi, myslí si, jak vyzrává, ale až splní svoji roli, která teď nění asi nikomu známa . co skutečně má dělat - bude odstraněn. Pokud to přežije ve zdraví, to se zase dovzíme věcí.. ale my jsme otrlí, tak nám to bude šumafuk. K volbám stejně půjdou jen ti co chtějí být zvoleni nebo jejich rodinní příslušníci - vždy´t je to jedno, kdo tam je, úplně jedno! A dobře bude, až už fakt nebude co rozkrást, protože se tam nikdo nebude sápat.. pak budememe moci všechna naše zastupitelstva rozpustit, protože svůj účel beze zbytku naplnila... a nebude chaos, protože vždycky nějaký vůdce je k dispozcici. suma sumárum, nakradte si, vypadněte a a už nějak znova...

komentator ( 5. září 2011 16:35 )

Nic nového pod sluncem. O všem ve straně VV rozhoduje "superguru" Bárta! Vždyť i Klasnová přiznala na alkoholickém dýchanků vedení strany VV, že John udělá to, co mu Vítek (Bárta) řekne) Copak není Bárta loutkař a John pouze loutka na provázku? A Klaus, který po skončení funkčního období prezidenta, chce založit nacionalistickou stranu, potřebuje nyní pro své lidi jako tvrdej nacionalista Bátora a další dárečky trafiky, aby vše mohli postupně připravit?

marast ( 5. září 2011 16:21 )

Otázka ale spíš je, jestli tomu uvěří i soud, i když o tom dost pochybuju!

zada ( 5. září 2011 15:47 )

Krysy ji tam nechtěj, ona by na ně všechno vyžvanila

zada ( 5. září 2011 15:46 )

Jo a Kočí, ta "vyprahlá sahara", by muz mohla dělat "asistentku" pro zahraniční cesty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa