Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schwarzenberg hrozí vládní krizí: Buď Bátora, nebo TOP 09

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj - 
22. srpna 2011
14:23

Spor ve vládě kolem bývalého kandidáta nacionalistické Dělnické strany Ladislava Bátory přerůstá v nebezpečnou vládní krizi. Podle předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga je jeho strana připravena odejít z vlády v případě, že Bátora neodstoupí, nebo nebude odvolán.

„Když (Bátora) neodejde, tak půjdeme my,“ řekl deníku Právo Karel Schwarzenberg. Brát fašismus jako názor, který by měl mít zastoupení na ministerstvu školství, je pro něj zcela nepřijatelné. O osudu vlády se rozhodne příští týden, kdy se vrátí předseda TOP 09 z dovolené v Rakousku.

Osud vládní koalice tak visí na vlásku. Ministr školství Josef Dobeš totiž svého chráněnce odvolat nemíní a celou situaci považuje za vyřešenou tím, že se Schwarzenbergovi omluvil.

V neděli uvedl ministr financí Miroslav Kalousek, že dokud bude na ministerstvu bude Bátora, na jednání za ministerstva budou místo ministrů TOP 09 chodit jejich náměstci.

"Pevně doufám, že to skončí možná dnes, možná zítra. Snad si pan ministr Dobeš uvědomí, že se musí chovat jako ministr demokratické vlády, a nikoliv jako aktivista pohrobků Národní strany." Podle Kalouska Dobeš tím, že Bátoru neodvolal, poskytuje tomuto úředníkovi politické krytí.

clarocesi ( 23. srpna 2011 19:42 )

Tak tedy opravdu nevím, ten kdo poukáže dění v tomto absurdistánu je fašista a nepřítel.Ten kdo chrání parazity, nepřízpůsobivé a jinmou svoloč ,hrozí odchodem z vlády.Proboha kam jsme se to dostali!My doma říkáme hraběti "slinta " no a co?!Panu Bátorovi držím palce, ne každý se dovede ozvat!

husqarnowicz ( 23. srpna 2011 19:13 )

V tomhle tahle svinská vláda obzvláště vyniká. A proto nakupuju v cizině, co jde. Naftu, potraviny, stavebniny, elektroniku... Kalouskovi a celé té vládní chamradi nedám na DPH a spotřební dani ani halíř zbytečně. To raději nějaký ten eurocent nebo grosz do státních kas sousedních zemí. Tam totiž s lidmi nezacházejí jako se stádem dojných krav.

husqarnowicz ( 23. srpna 2011 19:07 )

Spíš bych řekl,že ho matka v outlým věku pohodila a pak ho zas našla.To je taky ze Švejka. A on mezitím zapomněl česky a někde ve světě se nakazil spavou nemocí.

husqarnowicz ( 23. srpna 2011 19:03 )

arukuta ( 23. srpna 2011 12:04 )

Jak je vůbec možný že ten evidentně zdegenorovaný debil ještě do něčeho kecá - jeho jediná snaha je aby se nepo-chcal na veřejnosti tak nosí Pampersky - já si myslím, že se předčasně narodil svýmu nevlastnímu strýčkovi který otěhotněl se svým nevlastním bratrem ale ten ho přestal brzy kojit a od tý doby chlastá - jen pohled na něj je směšnej pokaždý si vybavím hostinskýho Palivce ze Švejka jak říká že na ten obraz sra-ly mochy - na tuhle kreaturu ale se-reme MY lidi a to je horší ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa