Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Klaus se vysmál Němcům a osedlal obří rypadlo

Prezident Klaus neodolal a gigantické velkorypadlo osedlal
Prezident Klaus neodolal a gigantické velkorypadlo osedlal  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
6. června 2011
16:00

Wrrr, to je ale megastroj. Václav Klaus jako jeden z prvních otestoval  gigantické 150 metrů dlouhé a 53 metrů cysoké velkorypadlo KK 1300. Stalo se tak při prezidentově návštěvě dolu Bílina v Duchcově na Teplicku. Zároveň se opřel do německé vlády a jejch úmyslu zavřit jaderné elektrárny.

Tam Klaus podpořil tradiční energetické zdroje a opřel se do aktivistů obnovitelné enrgie. "Takové ty módní vlny, že zakážeme všechno, zakážeme uhlí, zakážeme jadernou energetiku a postavíme si všude větrníky, já tomu moc nevěřím," uvedl Klaus.

Zároveň si neudpustil rýpnutí do německých politiků a jejich rozhodnutí zavřít jaderné elektrárny. "Já se usmívám, když vidím, že v Německu zavřou jaderné elektrárny z bezpečnostních důvodů, ale jestli jste si všimli, tak na nemoc z ozáření ani v japonské Fukušimě, ani v Německu zatím nikdo neumřel. Ale na (tzv.) okurkovou chřipku už jich umřelo 22," prohlásil Klaus, kterého nadchla prohlídka kabiny gigantického velkorypadla KK 1300.

Stroj, který Klaus nazval velkým výtvorem českých hlav i českých rukou se má na dole používat více než 30 let a jeho výroba stála přibližně 1,5 miliardy. "Já bych velmi fandil tomu, kdyby se to podařilo prodávat do světa. Kdybychom se vrátili k některým výrobkům a produktům, které jsme uměli," uzavřel Klaus.

doodledoctor ( 6. června 2011 20:59 )

Cením si Klause za to, že nepodléhá politice EU, co se týče propagace biopaliv, biopotravin, bioenergie, a kdovíčeho dalšího s přívlastkem bio... V konečném důsledku se stejně nešetří životní prostředí. Bio nás stojí více peněz, musíme tedy více peněz vydělat někde jinde, a tím více zatížit přírodu. Všechno je to začarovaný kruh. EU by měla nařídit, ať se zřekneme všech vymožeností moderní doby a vrátíme se o 1000 let zpět... nebo ať značná část lidstva dobrovolně provede svou eutanásii. Vedení EU mě připomíná naši nedávnou dobu "jeden krok vpřed, dva kroky vzad".

kerim567 ( 6. června 2011 18:16 )

PAN KLAUS JEŠTĚ ,ŽEHO MÁME

jozzinek ( 6. června 2011 18:03 )

ne a ne se dopátrat původce nákazy. Klaus ne ně vytáhl ten největší český rypák. Nakonec se zjistí, že pověstný doktor Mengele si někde v těchto místech, uschoval indikátor pro rozlišení čisté rasy. Je jen divné, že to působí hlavně na Němce.

capitan_jorge ( 6. června 2011 16:51 )

vihulsihosam!

capitan_jorge ( 6. června 2011 16:50 )

mají z jaderných elektráren strach, protože Japonci počítali s tsunami o maximální výšce 5,7 metru a ona byla mnohem vyšší. Merkelová zjistila, že v německých návodech k provozování jaderek nic o tsunami není! Proto také nepočítají s nějakou tsunami a to je pro Němce nepřijatelné. Co kdyby přece jen přišla! Ředitel zeměkoule si rejpnul velmi, ale velmi oprávněně, protože to co Teutoni předvádějí s tou jejich sračkou nemá obdoby. Hlavně že opakovaně někoho obviňují a dotáhnout to k nějakému rozumnému výsledku ne a ne a ne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa