Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Topolánkova „podivná“ dovolená: Dalíkovi do vily dovezli 5 skútrů?!

Fotografie
Všichni pánové se setkali v italském letovisku  (Autor: internal)
Autor: pet, bel - 
7. srpna 2009
16:24

Mirek Topolánek a jeho kamarád Marek Dalík sice ukázali účty na 770 tisíc za pronájem vily v Toskánku. Otazníky ale zůstávají! Dosud totiž není jasné, komu vila ve skutečnosti patří. Blesku se ozval člověk, který tvrdí: „Můj kamarád dovezl Dalíkovi do vily 5 skútrů. Choval se jako majitel vily.“

Svědek dál vypověděl, že  převoz pěti skútrů  italské značky Aprillia z Mnichova do vily v Monte Argentariu měla organizovat česká firma podnikatele Antonína Charouze. Ta například vlastní firmu Sixt, od které si Topolánek na dovolené pronajmul džíp.

Zde měli ukotvené své jachty Zde měli ukotvené své jachty | Aha!

„28. června můj kamarád přivezl z Německa do Itálie pět skútrů. Ve vile v Monte Argentariu je převzal Marek Dalík. Ten také podepsal veškeré převozní dokumenty,“ řekl Blesku svědek s tím, že on ani jeho přítel si z pochopitelných důvodů nepřejí být jmenováni.

Kdo je kdo v "italské kauze?"

Svědek navíc popsal, že Dalík se ve vile choval a pohyboval jako majitel nemovitosti. „Ty motorky měly patřit k vile. Dalík si navíc  naporoučel výměnu obyčejných sedaček za luxusní kožené,“ dodal svědek.

Záhadou je, proč by si vůbec někdo na dovolenou nechal přivézt z Česka tolik skútrů. Na to se Blesk Dalíka zeptal. „Není to pravda. Je to lež,“ ohradil se Dalík v SMS.  A dál trvá na tom, že si vilu jen pronajal.

A co na to firma Charouz? „Firma se prodejem ani pronájmem skútrů nezabývá a do Itálie ani jinam jsme žádné skútry nevezli,“ sdělil jednatel Antonín Blažek s tím, že ke svým potenciálním klientům se firma nevyjadřuje.

Všichni pánové se setkali v italském letovisku Všichni pánové se setkali v italském letovisku | Aha!

Komu patří vila? Dalík mlží dál...

Koupi vily prokazatelně zprostředkoval vysoký manažer J&T Ondřej Popelka. Dům je napsán na lichtenštejnskou firmu Raben Anstalt, ale to je zjevně jen krycí společnost, která má utajit skutečného majitele.

Další otazníky vyvolává i podívná Dalíkova smlouva na pronájem vila za 30 tisíc euro (770 tisíc korun). Smlouva je totiž plná chyb. Podle všeho byla nejspíš přeložena z češtiny do angličtiny. Je tedy více než možné, že vznikla až dodatečně po propuknutí kauzy. Má totiž český slovosled a nezvyklé je i to, že u podpisů jsou předtištěná data.  I jméno Dalík je s dlouhým í, což se u zahraničních smluv nedělá.

Další záhadou je, jak se na zahradě vily objevila socha od českého umělce Lukáše Rittsteina. Není přitom moc pravděpodobné, že by si milovník umění Dalík asi stokilovou sochu bral s sebou na dovolenou.

natal1 ( 8. srpna 2009 12:43 )

Je to služba pro samostatný prodej a pronájem nemovitostí a jsou tam i vzory smluv.. Kdo chce teda dobrou smlouvu.. Nojo pane Khón ono i podvádět se musí umět..Pan Dalík je ničema.

bona ( 8. srpna 2009 10:03 )

trestní oznámení pro korupci jak vyšitou. To bude určitě užeitečnější, než mlácení prázdné slámy

bona ( 8. srpna 2009 09:59 )

To bude určitě užitečnější, než mlácení prázdné slámy

drobek ( 8. srpna 2009 09:22 )

POZOR PODVOD !!!cena za tuto blbost je 79 kč

petr777 ( 8. srpna 2009 08:35 )

a pár dementíků, co nemají co dělat a čtou Blesk se nechají unést zprávou, která bude pravdivá jak předpověď počasí. No media chtí vytvořit vyrovnání preferencí, jsou ješitní a hrozně je to baví. Ale kdyby byl "člověk" co to čte soudný, tak si musí dát dohromady 1+1, Nědávno dostal po papuli Paroubek, tak teď zas rádoby novinář usvědčuje Topolánka. Nakonec to bude zase jen do ztracena. Prostě je na dovolené...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa