Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zuckerberg se stal obětí maniaka na Facebooku!

Zakladatele Facebooku obtěžoval maniak, zařídil si proto soudní příkaz zákazu přiblížení.
Zakladatele Facebooku obtěžoval maniak, zařídil si proto soudní příkaz zákazu přiblížení.  (Autor: ČTK)
Autor: Jan Jedlička, INT - 
10. února 2011
15:15

Že je Facebook útočiště pro osamělé, zoufalé a frustrované, se na vlastní kůži přesvědčil i jeho zakladatel - miliardář Marek Zuckeberg (26). Na vlastní sociální síti ho pronásleduje muž, který mu neustále píše a dokonce se ho snaží kontaktovat i ve skutečném světě. Zuckerberg si proto zařídil soudní příkaz zákazu přiblížení.

Nejdříve vše začalo na sociální sítí Facebook, kterou Zuckerberg založil a vymyslel. Muž Pradeep Manukonda (31) ho začal bombardovat zprávami. „Dlužím ti celý svůj život, jsem připraven pro tebe zemřít,“ stojí v jedné ze zpráv. Informaci přinesl server DailyMail.

Podivín neobtěžuje pouze samotného Zuckerberga, ale i jeho sestru Randi, které například napsal: „Opravdu potřebuji tvou pomoc... má drahá sestro.“ Nezůstalo pouze u internetového obtěžování, ale Manukonda se pokoušel miliardáře kontaktovat i ve skutečném světě.

Poslal mu květiny nebo ručně psaný dopis, ve kterém mu skládá poklony a doufá, že by spolu mohli spolupracovat. Dokonce se snažil vniknout k němu do domu a centrály společnosti Facebook. Tam ho údajně chtěl požádat o peníze pro svou rodinu.

Snažil se vniknout do domu

24. ledna se Manukonda pokoušel vejít k Zuckerbergovi do domu v Palo Alto, kde bydlel se svou přítelkyní Priscillou Chan. Ochranka ho zajistila na schodech. Policie se mu snažila ústně domluvit a varovat ho, ale on neposlechl a dál v obtěžování miliardáře pokračoval.

Proto se hlavní představitel sociální sítě, kterou používá více něž půl miliardy lidí, rozhodl obrátit na soud. Vyšinutý Manukonda má zákaz se k Zuckerbergovi přiblížit na 300 yardů (274 metrů).

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi