Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zabiju se, napsal na facebook: Zachránila ho sousedka!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: ana, ana, Kjos, Kjos - 
14. ledna 2011
13:13

Devatenáctiletý mladík z Ostravy do svého statusu na facebooku napsal, že se chce zabít. Všímavá sousedka mu zachránila život.

Ve čtvrtek těsně po 12. hodině si žena (22) všimla podezřelé věty na sousedově Facebooku. Vyhrožoval v ní sebevraždou. „Podle všeho napsal, že si vezme prášky,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mladé ženě se celá věc nezdála, a tak šla na mladíka zaklepat. Ten nereagoval. „Poprosila druhého souseda, aby jí pomohl vykopnout dveře, což se jim povedlo,“ doplnila Holčáková. Za dveřmi čekal šok. Mladík své výhružky opravdu uskutečnil. Ležel dezorientovaný na zemi.

Záchranka mladíka otráveného prášky převezla do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Kriminalisté okolnosti události i nadále prověřují, vzhledem ke stavu mladíka nebyl zatím zjištěn motiv jeho jednání.



e.44 ( 14. ledna 2011 16:55 )

Pokud někdo takhle předem svůj úmysl se zabít rozhlásí do světa, tak to nemyslí vážně. Buď je to výkřik o pomoc a chce být zachráněn, nebo tím chce někoho vydírat a i v tom případě počítá s tím, že ho někdo zachrání, případně se "sebevraždí" takovým způsobem, aby si skutečně neublížil. Ten, kdo je pro takový odchod pevně rozhodnutý, to udělá tak, aby o tom nikdo předem nevěděl a nemohl mu v tom zabránit. Takže s tebou bobino souhlasím. Tenhle kluk je zralej na nakopání do zadku, nebo na léčení.

akrapaz ( 14. ledna 2011 15:05 )

Jsou situace, do níž se člověk dostane za různých okolností a pak vidí jako jediné východisko se zprovodit ze světa. Sousedce určitě bude později děkovat celý život, že ho zachránila.

bobina ( 14. ledna 2011 14:30 )

nakopat mu zadek,nebo ho zavřít na léčení. Záleží to od toho zda je to zpovykanec,nebo nemocný člověk. Většinou to zkouší tak dlouho dokud se jim to nepovede.

smrk ( 14. ledna 2011 13:59 )

A teď už jen chybí aby ženskou potrestali za neoprávněné vniknutí do bytu za použití násilí.

Zobrazit celou diskusi