Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladič má rakovinu lymfatických uzlin

Autor: INT, mivr - 
2. června 2011
13:50

Bývalý bosenskosrbský velitel Ratko Mladič trpí rakovinou lymfatických uzlin. Nemoc už je v pokročilém stádiu. Ve středu to uvedl bělehradský deník Press, citoval jeho advokáta Miloše Šaljiče.

Mladiče, který zabil tisíce lidí, skrýval se před spravedlností a teď ho čeká soud, podle jeho advokáta už v roce 2009 operovali a podrobili chemoterapii na jedné z bělehradských klinik právě kvůli této nemoci. Mladič prý trpí non-Hodgkinovo lymfomem, který mu zasáhl i žaludek. Šaljič má jako důkaz lékařské zprávy.

„Onemocněl už mnohem dříve. V nálezu zdravotnické instituce, kterým disponujeme, uvádí, že se v té nemocnici podrobil léčbě i devět let před rokem 2009,“ řekl Šaljič. Podle uváděného nálezu se naposledy Mladič léčil před dvěma lety od 20. dubna do 18. července.

„Ratka tehdy operovali kvůli problémům se žaludečními vředy, které jsou důsledkem této nemoci. Byl na chemoterapii, kvůli čemuž mu vypadaly vlasy a zčervenala kůže,“ pokračoval advokát. Dále tvrdí, že jisté zahraniční služby věděly o Mladičově nemoci i o tom, že se léčil v Bělehradě. Jak uvedl slovenský server Pluska.sk, zmíněné zdravotní středisko popřelo, že by tam Mladič v uvedenou dobu ležel.

rezacek ( 2. června 2011 15:39 )

Když se daří, tak se daří.

akrapaz ( 2. června 2011 15:31 )

ten si nezaslouží žádný léčení, zmetek!

akrapaz ( 2. června 2011 15:30 )

tak na to jsem myslel taky - jen ať brzo chcípne, zmetek a za strašlivých bolestech.

sharkfish ( 2. června 2011 14:44 )

aspoň nebude potřeba ho živit

crakazasecrak ( 2. června 2011 14:12 )

Revoluce v Sýrii má svého mučedníka - teprve třináctiletého chlapce. Rodina Hamzy Chátiba z vesnice u jihosyrského Dará jej ve středu pohřbila poté, co jí tělo vrátily státní úřady. Hoch byl podle rodiny a aktivistů mučen. Kromě ran po třech kulkách měl na těle četné podlitiny, stopy po bičování a mučení elektrickým proudem, měl zlomený krk a uříznutý penis. Vláda obvinění z mučení popírá.

Zobrazit celou diskusi