Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chtěla (†15) se stát lékařkou, máma ji nalezla uškrcenou

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: bali, mivrk - 
13. května 2011
22:35

Studentka (†15) se toužila stát lékařkou, ale před rozhodující zkouškou ji objevila její matka mrtvou. Ležela na schodech, jako by spala. Byla uškrcena. Kdo zničil sen mladé dívenky?

Vyšetřovatelé zjistili, že premiantka Zohura, která se chtěla stát lékařkou, zemřela na poranění krku. Nicméně je dále nejasné, jestli její smrt byla nešťastná nehoda, nebo sebevražda. Ráno před rozhodující zkouškou ji objevila matka ležet na schodech.

„Ležela na schodech, jako by spala. Dala jsem si její hlavu na klín a začala jsem křičet,“ vzpomínala na otřesný zážitek uplakaná matka. Vedle ní pak našla školní batoh připravený na vyučování.

Koroner sebevraždu vyloučil

Zohura byla muslimka. Od malička se chtěla stát lékařkou. V den pro ni osudný se mělo rozhodnout, jestli ji přijmou na vysněnou školu. Podle policie, která vyslechla všechny kamarády a učitele, byla Zohura inteligentní mladá dívka. Ve třídě byla oblíbená pro svou laskavost a dobrosrdečnost, i proto policie vylučuje sebevraždu.

Koroner uvedl, že byla škrcena obvazem. „Nedošel jsem k závěru, že si dívka mohla způsobit takovéto zranění sama, a tak jsem sebevraždu vyloučil,“ dodal. Co se vlastně stalo, pravděpodobně policie nezjistí. Neobjevila žádné svědky, ani jiné důkazy.

pgga ( 14. května 2011 01:32 )

To snad neni mozne..ale asi ano! 15 leta studentka...chtela se stat lekarkou a pred rozhodujici zkouskou? COZE? V 15 letech?(se rozhoduje jestli nekdo bude lekarem?) Dale..ANO..Kde..Kdy..atd!

siroky11 ( 13. května 2011 23:33 )

To jste opravdu tak hloupý a nezkušení novináři? Divím se, že vás za tento "paskvil" redakce Blesk platí?! Co kdyby jste třeba taky napsali, kde - VE KTERÉM MĚSTĚ - STÁTU, se to stalo???

paila ( 13. května 2011 23:03 )

Bóže blesku blesku, zase informace o ničem.... 1. kde, tedy v jakém státě a městě se to stalo? 2. Kdy se to stalo? Předpokladám, že to bylo v Německu, ale napsat to znamená jen max. o řádek článku navíc. Jinak, chudák holka, sebevražda to určitě nebyla a zase ji nějaký maniak daného nábožeství zabil, hledala bych nejprve v mužské částí přibuzenstva té holky

Zobrazit celou diskusi