Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Číňan půjde na 10 plastik, chce vypadat jak Shakespeare

Ilustrační foto. William Shakespeare je zpodobňován mnoha způsoby. Teď byla vytvořena nejpřesnější podoba jeho hlavy podle masky. Ta bude sloužit jako předloha pro plastiky čínského spisovatele.
Ilustrační foto. William Shakespeare je zpodobňován mnoha způsoby. Teď byla vytvořena nejpřesnější podoba jeho hlavy podle masky. Ta bude sloužit jako předloha pro plastiky čínského spisovatele.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: evak, ČTK - 
25. dubna 2011
10:39

Čínský spisovatel Čang I-i se rozhodl podstoupit sérii plastických operací, aby se podobou co nejvíc přiblížil anglickému básníkovi a dramatikovi Williamu Shakespearovi. Podle listu Shanghai Daily Čangova proměna potrvá deset měsíců a bude stát přes milion jüanů (2,5 milionu korun).

Literát už vyhledal plastického chirurga, který je ochoten jeho sen splnit. Čeká ho prý deset operací, hlavně na bradě a kolem očí. Čang nicméně doufá, že operace nebudou nijak náročné. Myslí si, že je v některých partiích obličeje slavnému dramatikovi docela podobný. Shodu našli jeho přátelé v hluboko posazených očích a výrazném nosu.

"Člověk se musí neustále zdokonalovat, myslím, že operace za ty peníze stojí," řekl spisovatel šanghajskému listu. Chirurgovi má prý pomoci 3D model Shakespearovy tváře, který nedávno sestavila skupina britských vědců na základě spisovatelovy posmrtné masky.

Redakce listu Shanghai Daily projekt komentovala s despektem. Spisovatel by prý měl raději prorazit literární tvorbou než bláznivými projekty.

jakub-moravec ( 26. dubna 2011 04:26 )

Báro, Shakespeare skutečně napsal všechny svoje dramata a k tomu ještě i Sonety

bara ( 25. dubna 2011 21:58 )

(Shakespear údajně rád hrával v některých svých hrách, hlavně v těch představeních, které byly hrány před vysokou šlechtou...) ale pokud by měl skutečně nqpsat všechny hry, o kterých se tvrdí, že pocházejí z jeho pera, tak by musel psát tak rychle, jako na psacím stroji 15 hodin denně )

bara ( 25. dubna 2011 21:55 )

bude hrát Jůlii...) * stejně to bylo legrační, když tehdy herci hráli i ženské role - například její chůva byla prý vousatá )

jakub-moravec ( 25. dubna 2011 11:59 )

Už se těším na Romeo a Julie, Made in China.

Zobrazit celou diskusi