Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rasistka (15) strčila pod autobus miminko, zaplatí jen pokutu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: nre, mivrk - 
4. dubna 2011
20:10

Patnáctiletá dívka pod autobus strčila jen tak pro zábavu jinou dívku a jejího bratříčka. A její trest? Za svůj čin zaplatí pouze 50 liber, což je necelých 1400 korun!

Dívka si vyhlídla svou oběť v britském obchodním centru Primark, kde se potulovala se svou kamarádkou (15). Zaměřily se na matku se starší holčičkou a miminkem. Sedmiměsíčního chlapečka nesla v náručí jeho sestra (13), na kterou se obě děvčata začala tlačit tak silně, že byla nucena dítě upustit přímo do pruhu, který je vyhrazen pro autobusy.

Třináctiletá dívka se podle svých slov již dříve stala obětí šikany ve škole, podle všeho za to pokaždé mohla barva její tmavší pleti. Obě dívky byly proto obviněny z rasového obtěžování a napadení dvou členů rodiny, ublížení na zdraví a byly varovány, že hrozí umístění do nápravného zařízení vzhledem k závažnosti trestného činu. Do vězení ale nepůjdou kvůli nízkému věku. Za otřesné chování, které předvedly, zaplatí jen směšné pokuty.

Komplici strhnou kapesné

Dívka zaplatí 500 korun za újmu na zdraví dítěte, které mělo čtyři modřiny a rozkousnutá ústa z důsledku pádu. Dalších 500 korun vyplatí dívce, která dítě držela, a 300 korun matce jako kompenzaci za šok, který obě členky rodiny utrpěly. Bude navštěvovat sezení v nápravném zařízení po dobu jednoho roku a splní 24 hodin veřejně prospěšných prací pod dohledem.

Kamarádka, která se na tomto ohavném činu podílela, musí uhradit 800, které, jak se nechal slyšet její otec, jí budou strženy z kapesného. Dále bude navštěvovat devět měsíců nápravné semináře a vykoná 18 hodin veřejně prospěšných prací.

hlandinka ( 11. dubna 2011 19:21 )

Tak tak... Navíc nadpis RASISTKA strčila... Když strčí bílá černou pod bus, je to rasistka, kdyby to bylo na opak, nadpis by byl DÍVKA strčila... no jo, dvojí metr zcela určitě nikde neexistuje...

bleskplesk ( 5. dubna 2011 08:37 )

Příště se snad podaří těm holkám pod autobus strčit tebe.

darika ( 5. dubna 2011 07:09 )

hodně blbej vtip! Tvářila by ses jinak, kdyby ty děti byly tvoje. Nebo jsi tam byla na jejich místě ty. Ta holka patří do rukou psychiatra a do pasťáku! Tam by měla dostávat 5x denně přes hubu! Ráno, v poledne a večer a ještě o dopoledních a odpoledních svačinách!

zlatovlaska ( 5. dubna 2011 01:15 )

si bud hlupo sarkasticka alebo iba hlupa.

hlandinka ( 4. dubna 2011 21:31 )

... vždyť se vlastně nic nestalo... Kdyby se to holkám povedlo, tak bych takový přísný trest pochopila, ale takhle... Tak snad příště

Zobrazit celou diskusi