Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčička, která se zapálila v autě, zemřela!

Romanka (†4) podpálila věci v autě zapalovačem.
Romanka (†4) podpálila věci v autě zapalovačem.  (Autor: Čas.sk)
Autor: evak, cas.sk - 
27. března 2011
10:33

Malá Romanka (4) se v sobotu zapálila v automobilu, zatímco čekala, až se matka (24) s babičkou vrátí ze hřbitova. Vrtulníkem byla přepravena do bratislavské nemocnice. Tam svým zraněním podlehla.

Všechno se v Čakajovcích událo tak rychle. Zatímco dítě čekalo na návrat matky s babičkou, pohrálo si s nalezeným zapalovačem. Auto okamžitě zachvátily plameny. Jakmile matka zahlédla vycházející dým a stoupající oheň, běžela svou dcerku zachránit. Z auta vytáhla bezvládné tělo.

Proběhlo několik resuscitací

Zásah záchranné služby byl okamžitý. Romanka byla vrtulníkem přepravena do bratislavské nemocnice. Na místě nehody ji museli resuscitovat. Srdce přestalo být i v helikoptéře a resuscitace proběhla úspěšně znovu.

Lékaři se snažili dívenku zachránit, ale ta měla popáleniny 3. stupně. Z orgánů byly nejvíce poškozeny plíce. Romanka svým zraněním v nemocnici podlehla. Průběh události pro slovenský čas.sk potvrdila nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková.

sydnicka ( 2. dubna 2011 12:47 )

Prominte ale mne je z vas spatne a ze vsech tech co stale rypaji do matky a babicky. Doslova se mi zastavuje rozum kde dnesni spolecnost dosla a jak je momentalne hruba.Cakajovce je mala vesnicka. Matka s babickou chteli na hrbitove zapalit svicku a nechali spici holcicku v aute. V breznu je pocasi prijemne ani horko ani zima A kde je ted ten problem? Ja si pamatuji jak v 70-tych letech spali miminka pred domem v kocarku (za pekneho pocasi) a matky doma pripravovali obed. Taky je mohla nahodou pichnout vosa do rtu a nebo napdnout kocka ci potkan. Holcicka se probudila - 4leta! a nasla nekde zapalovac-mohl byt zapadnuty mezi sedadly. Proste nestastna nahoda jako pichnuti vosy. Ta matka to neudelala jiste schvalne a nenechala zapalovac na jejim kline. A ted prijdou kecalkove (zname babky ktere napr.pri nehodach a nestestich se shromazduji a hned vedi jak se co stalo a kdo je na vinne ) a kritizuji matku, ktera ma strasne bolesti a je ke vsemu jeste tehotna, a to takovym zpusobem, ze pouzit slovo prasata je urazkou zvirete. Vite co je horsi a nezodpovedne. V tech 70-tych letech byla spolecnost normalni a matky se o deti staraly. Dnes radeji poslou deti do skolky a jdou pracovat, aby nahodou jim doma neschazel mobil, televize a nemuseli se zrict dovolene. Dnes jsou deti daleko horsi a brutalnejsi nez v 70-tych letech.A za to muze jenom pohodlnost a nezodpovednost matek a otcu, kterym je daleko dulezitejsi jejich osobni zabava nez vychova. A pak jsi tu vsichni hraji na dulezite a zodpovedne a pusti se vulgarne do matky ktera tragickou nehodou ztratila dite (a to jeste vse musela videt na vlastni oci) a to jen proto, aby jsi uklidnili sve svedomi Opravdu vulgarnost a nezodpovednost techto rodicu je doslova kricici do nebe -a to chteji spravne vychovavat deti. Tez to tak vypada.

pol510 ( 1. dubna 2011 01:38 )

tých dvoch, čo malú Romanku nechali samú v aute. uhorela zaživa, musela ukrutne trpieť kým zomrela a vy sa tých dvoch, čo ju majú na svedomí ešte zastávate...to zostáva človeku rozum stáť z toho vážne.

petka1974 ( 28. března 2011 19:22 )

v diskusi horlivé zastánce... Ale nechat 4leté dítě samo v autě, než přijdu ze hřbitova, to je docela odvaha - na hřbitově člověk není 5 minut a stát se může cokoliv. Nechat tam dítěti ještě zapalovač je fakt pitomost na entou. Teď je z toho matka určitě zhroucená a dítěti nikdo život nevrátí, ale je fakt, že tomuhle se dalo předejít, kdyby matka s babičkou byly opatrnější.

endynka47 ( 28. března 2011 16:56 )

Ne,opravdu by se mě takového něco nemohlo přihodit měla jsem 4 děti z toho dvojčata ,byly stejného věku nebyla mateřská 3 roky chodilo se do práce a něco takového je neomluvitelné a ještě tam nechat zapalovač,mámu a babičku zavřít.

e.44 ( 28. března 2011 16:46 )

Na to, že jí hlídala babička, jsi přišla jak? Obě ty, které nejsem schopná slušně pojmenovat, jí tam nechaly samotnou a šly na hřbitov.

Zobrazit celou diskusi