Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dopadly na nás kusy těl, popsali slovenští herci atentát

Autor: šim - 
25. ledna 2011
08:29

"Vybuchl člověk a my jsme to všechno viděli. Odpálil se kousek od nás. Odstraňovali jsme ze sebe zbytky lidských těl," popsal teroristický útok na moskevském letišti slovenský herec Ľuboš Kostelný (29). Ten byl v Rusku s kolegyní Zuzanou Fialovou (36) a svou sestrou. Fialová utrpěla lehká zranění, byla převezena do nemocnice k ošetření.

Herec Ľuboš Kostelný cestoval do Ruska s kolegyní, herečkou Zuzanou Fialovou. Podle slovenských médií se chystali společně navštívit několik divadelních představení v Moskvě. Když byli v příletové hale moskevského letiště Demodědovo, otřásl jí obrovský výbuch. Kostelný pro slovenský server SME.sk v telefonu popsal, jak se atentát na letišti odehrál. Uvedl, že byli jen čtyři metry od exploze!

Kostelný: "Stalo se to jen pár metrů od nás a bylo to hrozné…. Nevím, co mám k tomu říct. Konečně teď jedeme na ambasádu,“ popsal výbuch na letišti herec Kostelný, který byl jednou z hlavních postav filmu Rebelové.

SME.sk: Říkáte, to jsem vám nerozuměl, Zuzka Fialová je na tom jak?
Kostelný: Zuzana je teď už v pořádku. Ale je zraněná, ale tak, že není v ohrožení života. Měla roztržené ucho a šrapnel po žebrem. Ošetřili ji a všechno je v pořádku,“ řekl Kosteľný pro SME.sk.

SME.sk: No chvála Bohu. Vy jste byli asi jak daleko od toho výbuchu?
Kostelný: „Nevím, Čtyři metry.“

SME.sk: Čtyři metry?
Kostelný: „No, ano.“

SME.sk: To se dá mluvit o zázraku.
Kostelný: „Bohužel se mi už vybíjí telefon. Teď jedeme na ambasádu.“

Hovor končí.

S Kostelným do Moskvy cestovala také jeho sestra. Ani jednomu se naštěstí nic nestalo. Jak Kostelný řekl slovenské agentuře TASR, Fialovou výbuch odhodil na zem. Utrpěla jen lehčí zranění. Přesto stále zůstává v nemocnici. Server SME.sk uvedl, že Fialovou možná čeká operace.

"Přežili jsme jenom zázrakem, všichni okolo byli mrtví," popsal hrůzu z moskevského letiště v pondělí večer Kostelný.

"Vybuchl člověk a my jsme to všechno viděli. Odpálil se kousek od nás. Odstraňovali jsme ze sebe zbytky lidských těl. Hodilo mě to na zem. Pouze zázrakem jsme v pořádku," citovala slova Kostelného agentura Mediafax.

kacota ( 26. ledna 2011 09:53 )

bez debaty...

kacota ( 26. ledna 2011 09:51 )

pejsanek kde si bol tak dlho ? nejako tu bolo otupno žiadne smajlíky ani palčeky.... a v Londýne sa takéto niečo na letisku môže stat velmi lahko, tak bud opatrný...

langoskwetak ( 26. ledna 2011 04:44 )

no ale ono to je vsecko ke vsemu ... kolik lidi zemrole jenom tim ze rusaci prodavali AK-47 kazdymu na trhu na potkani .. vdit v pakistanu talibanu a v takovejch zemich se pouzivaj z 85% jenom kalasnikovi protoze sou levny a kvalitni .. nahrabali si prachy za Akacka a tady se jim to vraci ... to nejhorsi natom je ze to odnesou obycejni civilisti .. tak asi jako vdycky

kudlankabezbozna ( 25. ledna 2011 16:33 )

kaci, najmenej my dve si rozumieme, však?

kudlankabezbozna ( 25. ledna 2011 16:31 )

Hele, já jsem před chvilkou četla na Novinkách jak tam jeden očitý svědek popisoval, jak viděl přímo tu osobu, co bouchla - a taky to přežil. To jen tak pro ty věčně chytré, co tu teď plácají nesmysly o tom, jak si na svém zranění Fialová a spol dělají jméno, protože prý rozhodně nemohli být blízko.

Zobrazit celou diskusi