Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Nevěstu uškrtili pro pár korun hoteloví zaměstnanci

Autor: INT, ap - 
16. ledna 2011
20:59

Příběh Michaely Harte (27), kterou vrazi uškrtili v hotelu na svatební cestě, má šokující rozřešení. Dcera známé irské fotbalové hvězdy zemřela, protože nachytala zaměstnance hotelu krást v jejím pokoji. Šlo o pár tisíc korun. Celý průběh vraždy byl navíc nadmíru děsivý. Podle policejních vyšetřovatelů žena ve chvíli, kdy ji vrah dusil, plakala. Marně. Vrah brutální čin dokonal.

Michaela Harte a její novomanžel John McAreavay nemohli tušit, že jeden z nejluxusnějších hotelů na Mauriciu zaměstnává zloděje a vrahy. Prestižní hotel Legends se těšil výborné pověsti. Naprosto neoprávněně. Vyšetřovatelé vraždy v neděli přinesli informace, které tuto pověst naprosto vyvrátily.

Novomanželé seděli u vody, když se Michaela rozhodla vrátit se na pokoj pro sušenky k čaji. Bohužel několik zaměstnanců hotelu si v tu chvílli v nepřítomnosti novomanželů chtělo přilepšit ke svému platu.

Zabili ji pro 2000 Kč

Z nadité peněženky jeden z nich vytáhl několik bankovek. Podle policejního vyšetřovatele vytáhli z peněženky částku nižší než 100 eur (2 500 Kč). V tu chvíli Michaela vstoupila do pokoje, ve kterém se nacházeli dva zloději.

Mladá Irka si všimla pouze jednoho z nich. Tomu začala nadávat a požadovala vysvětlení toho, co v jejím pokoji pohledává. V tu chvíli zasáhl druhý ze zlodějů, který byl schovaný v koupelně, a srazil Michaelu k zemi.

Bezcitní vrazi

Michaela začala plakat a slzy jí stékaly po tváři. Protože se mladá žena pokoušela přivolat pomoc a vstát, dal jí jednu ruku přes ústa a začal škrtit. Michaela se pokoušela bránit.

Vyšetřovatel uvedl, že "podle stop na jejím těle je zjevné, že se zkoušela vysvobodit ze sevření." Muž ji ale škrtil čím dál silněji... Její mrtvé tělo našel manžel ve vaně. Vrazi tam ženu položili ve snaze zamaskovat stopy.

Policie obvinila i třetího zaměstnance hotelu

Policii se však záhy podařilo vrahy vypátrat. Hrozí jim 18 až 45 let vězení. Kromě toho obvinila i třetího zaměstnance hotelu, který slyšel Michaelin křik, ale nezasáhl.

Zločin připomíná nedávnou líbánkovou vraždu v Jihoafrické republice. Tam si vrahy na svou novomanželku najal podle policie její vlastní partner. Mauricijská policie tvrdí, že v tomto případě je Michaelin manžel nevinen a do případu není zapojen.

limak007 ( 17. ledna 2011 05:07 )

Opici psát nenaučíš!

krokodyl ( 16. ledna 2011 22:34 )

Ani milion multikultirnich reci slov z opice cloveka neudela...

Zobrazit celou diskusi