Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za vraždu manželky zaplatil 40 000 korun!

Shrien Dewani za vraždu své ženy zaplatil 40.000 korun
Shrien Dewani za vraždu své ženy zaplatil 40.000 korun  (Autor: facebook)
Autor: INT, šim - 
9. prosince 2010
15:51

Líbánkový vrah! Tak tisk přezdívá britskému milionáři indického původu Shrienu Dewanimu (30), který si na svatební cestě v Jihoafrické republice najal vrahy své ženy Anni (28). Z ohavného činu ho usvědčily bezpečnostní kamery z jedné tamní restaurace, které zachytily, jak platí taxikáři, který pak zorganizoval únos, znásilnění a vraždu mladé novomanželky.

Záznam ukazuje, jak se Dewani setkal s taxikářem Zolou Tongem (31), který je hlavním svědkem případu a při výslechu uvedl, že mu Dewani zaplatil. Právě předání peněz kamera zachytila. A to všechno poté, co Anni už byla mrtvá!

Shrien Dewani zůstane až do soudního procesu ve vazbě Shrien Dewani zůstane až do soudního procesu ve vazbě | profimedia.cz

Platil den po vraždě

Taxikář řekl, že od Dewaniho dostal peníze za to, že mu pomůže najít vraha a že sehraje únos autem. Skutečně se tak stalo. Milionář Dewani, který vlastní v britském Bristolu několik domů, se svou ženou nasedli do taxiku. Anni totiž chtěla poznat Kapské Město jinak než podle turistického průvodce. To se jí ovšem stalo osudným. Taxikář pak Anni unesl, Dewani podle plánu vyskočil za jízdy z auta – pak tvrdil, že se mu podařilo uprchnout.

„Kamerový záznam ukazuje jejich setkání v hotelové restauraci, a to jak Dewani předává Tongovi peníze. Bylo to den poté, co bylo nalezeno její tělo. Dewani už v té době byl v hotelu se svými příbuznými a s příbuznými Anni, kteří do JAR dorazili,“ řekl deníku The Sun zdroj seznámený s průběhem vyšetřování.

Policie nyní věří, že proti Dewanimu má už dostatek důkazů, aby ho mohla obvinit z vraždy jeho krásné novomanželky Anni.

Taxikář si odseděl už 18 let

Jihoafričtí vyšetřovatelé nyní zjišťují, jak Dewani našel právě tohoto taxikáře. Hotelový servis totiž přepravu také zajišťuje. Náhoda, že mávnul na taxíka a v něm přijel hledač a najímatel vrahů, to tak docela nebude. Tongo za svůj život strávil již 18 let v kriminále.

Tongo a jeho dva parťáci měli za vraždu dostat 1400 liber, asi 42 000 korun. Vyšetřovatelé zjistili, že si Dewani jen pár hodin před únosem a vraždou jeho ženy vybral 800 liber. Měla to být záloha, která byla taxikáři doplacena po vykonání činu druhý den v restauraci?

Dewani až do začátku procesu zůstane ve vazbě. Soudce zamítl jeho žádost o kauci.

manolla1 ( 10. prosince 2010 12:18 )

zbavit se nepohodlného člověka, jde i jiným způsobem! Nikoliv však vraždou,atd. ! Jen ubohá nula - to řeší takhle! Být příbuznou zabité ženy, tak to ten ubožák-vrah, nikdy nerozchodí!

sharkfish ( 10. prosince 2010 08:43 )

výjimečně s tebou souhlasim. já jich navštivila odhaduju tak deset, dvanáct, a ty rána po takový večeři jsou těžký, pak i celej den

sharkfish ( 10. prosince 2010 08:42 )

hele tam u vás na FLORIDĚ máte asi všecko lepší a větší a tak, ne? jdi s tim už do řiti

ivy5 ( 10. prosince 2010 03:28 )

lidi jsou bohužel schopni všeho

ivy5 ( 10. prosince 2010 03:26 )

to je hnus velebnosti

Zobrazit celou diskusi