Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podnikatel Moťovský je mrtvý, rozhodl soud

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
6. května 2011
09:45

Obvodní soud pro Prahu 5 dnes prohlásil zmizelého podnikatele Jana Moťovského za mrtvého. Podle soudu se neprokázalo, že je na živu.

Podnikatel zmizel v srpnu 2008 ve francouzském Nice, kam odletěl na obchodní schůzku. Žádost o prohlášení muže za mrtvého podala jeho manželka Kateřina. Proti rozhodnutí je možné do 15 dnů podat odvolání.

Moťovský zmizel předloni 4. srpna ve francouzské Nice, kde byl z obchodních důvodů. Žádost o prohlášení za mrtvého už projednával od loňského května Obvodní soud Prahy 1, ale nakonec rozhodl předat kauzu jinému soudu. Pohřešovaný podnikatel podle něj více pobýval v páté městské části, kde vlastnil další byt.

Do povědomí české veřejnosti se Moťovský dostal před téměř čtyřmi lety, když v Jevanech u Prahy otevřel muzeum Karla Gotta Gottland. Ke konci loňského února ale bylo zavřeno a v současné době je údajně dům na prodej. Společnost, která muzeum provozovala, byla podle manželky Moťovského ve finanční ztrátě. Stejně tak byl vloni uzavřen pražský podnik Gott Gallery Restaurant. Společnost Moťovských si údajně nemohla dovolit platit vysoký nájem.

Předloni v březnu také Jan Moťovský odkoupil soutěž krásy Miss ČR od jejího zakladatele a dlouholetého šéfa Miloslava Zapletala. Ani ta ale už není ve vlastnictví Moťovské. Prodala ji údajně kvůli umoření vysokých manželových dluhů.

gogo ( 8. května 2011 22:05 )

Pokud v něm byli právníci z Plzně, pak to bude jistě pravda....

limak007 ( 6. května 2011 11:16 )

To stačí, aby tři roky o sobě někdo nedal vědět, a je prohlášen za mrtvého? Jo, když se dobře namaže, tak jde všechno, že, páni soudci. Nojo, majetek je majetek. Vy šmejdi zkorumpovaní, už abyste viseli na kandelábrech!

Zobrazit celou diskusi